Son Wushu Ege Bölge Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan Mustafa Sığın, aynı zamanda geçimini sağlamak için Elektrik Bobinaj atolyesinde motorlara bakır tel sarıyor. Sığın, "Güç gerektiren işim sayesinde dövüş sporlarında rakip tanımıyorum"dedi .

Haber / Levent ARIÖZ

İzmir Kemalpaşa'da düzenlenen Wushu Ege Bölge Şampiyonası'nda 60 kilo büyük erkeklerde altın madalya alan, kariyerinde Türkiye ve Balkan üçüncülüğü bulunan Mustafa Sığın, aynı zamanda Elektrik Bobinaj atölyesinde kalfa olarak çalışıyor. Geçimini makine motorlarının bakımını yaparak sağlayan Sığın, güç gerektiren işinin avantajını kullanarak, dövüş sporlarında rakip tanımıyor.
Maddi sıkıntılar sebebiyle 2007'de Uşak'tan tek başına İzmir'e taşınan Sığın, 10 yılda kariyer basamaklarını adım adım tırmandı. Sabah 8'den akşam 6'ya kadar makine motorlarına bakır tel saran Sığın, güç gerektiren mesleğinin avantajıyla, dövüş sporlarında başarıyı yakaladığını ifade etti.
wushu4

Hedefi yeniden milli forma

1990 doğumlu sporcu, "Memleketim Uşak'ta iş imkanları yetersiz olduğu için İzmir'in Çiğli ilçesine taşındım. İzmir'deki ikinci günümde Çiğli Ata Sanayii'nde iş ararken bobinaj atolyesinde iş ilanını görüp çırak olarak mesleğe başladım. 3 yıl bu işin eğitimini gördükten sonra, 10.yılımda kalfalığa yükseldim" dedi. Küçük yaşlardan itibaren spora meraklı olduğunu, Uşak'ta spor faaliyetleri yetersiz olduğu için bir türlü kendini gösterme fırsatı bulamadığını dile getiren Mustafa Sığın, "İzmir'e geldiğimde ilk işim spor salonlarını aramak oldu. Çiğli'de faaliyet gösteren Ayyıldız Spor Kulübü'nde Wushu sporuyla tanıştım. Kariyerimde onlarca İzmir ve Ege Bölge şampiyonluğum var. Ayrıca 2014'te Türkiye, 2016'da Balkan üçüncülüğüne ulaştım. Son olarak Temmuz ayında İzmir Kemalpaşa'da yapılan Wushu Ege Bölge Şampiyonası'nda altın madalyaya uzandım. Hedefim gelecek sezon Türkiye şampiyonası'nda birinci olup, milli takım formasıyla Avrupa ve Dünya şampiyonluğu kazanmak" diye konuştu.

Çekiç sallayarak şampiyon

wushu3Elektrik Bobinaj işinin güç odaklı olduğunu ve yaptığı spora büyük katkısı olduğunu dile getiren Mustafa Sıfır,"Yeri geliyor 30 kiloluk motorları kaldırıyoruz. Ağır çekiçlerle aksamını düzeltiyoruz. İdmanlarda yapamayağım güç çalışmasını burada yapıyorum. Ayrıca boş zamanlarımda ceraskal vince tutunup barfiks çekiyorum. İki işimin artı yönlerini birleştirip sporda başarılı olmaya çalışıyorum" diye konuştu.


Şampiyon sporcular yetiştiriyor

Aynı zamanda Gökyıl Spor Kulübü'nde 2 yıldır antrenörlük yapan Sığın, "Başantrenörümüz İslam Yurduseven'le birlikte genç sporcular yetiştiriyorruz. 2017 Türkiye şampiyonu Doğukan Sermikli, Balkan üçüncüsü Gülenay Gül dövüşçülerimizden bir kaçı. Bir çok Ege Bölge ve Türkiye şampiyonunu müsabakalara hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.