SPOR- Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İzmirli İsa Göçmen, Avrupa şampiyonu olduğu için bağlanan 1400 TL'lik bursuna güvenip, Balıkesir Üniversitesi'ne yazıldı. Ancak İsa, 2018 yılında kick boksun olimpik sporlardan çıkarılmasıyla bursunda yaklaşık 1000 TL'lik kesinti oldu. Şehir dışında okuduğundan mağdur durumda kalan İsa, deyimi yerindeyse şampiyon olduğuna pişman oldu.
Eylül ayında düzenlenen Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda 63 kiloda altın madalya kazanan İzmirli sporcu İsa Göçmen, deyimi yerindeyse Avrupa'nın en büyüğü olduğuna pişman oldu. Makedonya'da düzenlenen 11 ülkenin katıldığı turnuvada birinci olup ülkemizin gururu olan Torbalı doğumlu 18 yaşındaki sporcu, Avrupa şampiyonu olduğu için aylık 1400 TL'lik burs almaya hak kazandı. Aldığı maaşa güvenen İsa Göçmen, üniversiteyi şehir dışında okumayı tercih etti. Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nu kazanan 1999 doğumlu sporcu, eğitim döneminin ilk yarısını gayet iyi şekilde geçiriyorken, 2018 yılında çıkan yeni burs yönetmeliğiyle sarsıldı. Kick boks branşının olimpik sporlardan çıkarılmasıyla maaşının 440 TL'ye düştüğünü ifade eden İsa Göçmen, "Değil Avrupa, dünya şampiyonu olsan bile kick boks olimpik spor olmadığı için bursunda kesinti oluyor. Maaşıma güvenerek şehir dışında okuma kararı aldım. Ama böyle olunca mağdur durumda kaldım. Eğer bu karar eğitim döneminin öncesinde verilseydi İzmir'de bir okulu seçerdim. Şimdi Balıkesir'de yurtta kalıyorum ve bir çok masrafım oluyor. Okulu bırakmayı bile düşündüğüm oluyor ama ailem sağolsun her zaman arkamda" ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_96128" align="aligncenter" width="656"]kickboks-sampion 18 yaşındaki sporcu Türkiye ve uluslararası şampiyonluklar elde etti.[/caption]

İzmir'in haberi yok


Avrupa şampiyonu olduğunu ama İzmir'de hiçbir belediye ve kurumdan destek alamadığını ifade eden İsa, "Geçen 3-4 ayda altın madalya aldığımdan İzmir'in haberi yok. Sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Torbalı Kaymakamlığı makamında ağırladı. Torbalı Kaymakamlığı ödül ve burs vereceğini söyledi ama hiç bir geri dönüş yapmadı. Diğer şehirlerde sporculara verilen ilginin onda birini göremiyoruz. Trabzonlu sporcu arkadaşlarım Avrupa 3.'sü, 4.'sü olmalarına rağmen belediyelerinden ödül ve maddi destek aldı. Avrupa'daki meslektaşlarım aldığı derecelerin iki katını kendi ülkelerinde ödül olarak temin ediyorlar. Bir an evvel amatör sporlara önem verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Sırada büyükler var


Yeni hedefinin büyüklerde Türkiye ve uluslararası şampiyonluklar elde etmek olduğunu ifade eden 18 yaşındaki sporcu, "Ancak bu hayalimi gerçekleştirmek için belediyeler ve sponsorların yardımı gerekiyor. Malzeme ve salon konusunda sıkıntımız yok ama şehir dışındaki turnuvalara giderken yol ve konaklama masraflarımızı karşılaşabilecek bir yardımsever arıyoruz. Fight Acedemy Spor Kulübü'ndeki antrenörüm İsam Akgül sayesinde 2017 yılında Türkiye şampiyonasına katılıp 1. oldum ve Avrupa şampiyonasında mücadele hakkı kazanarak İzmir'e altın madalyayla döndüm. Umarım önümüzdeki dönemde bana ve kulübüme sportif açıdan maddi katkı sağlayacak bir kuruluş bulabilirim" dedi.