Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in 2 yıllık sözleşme teklif ettiği Beşiktaş'ın deneyimli oyuncusu Atiba Hutchinson, son pürüzlerin giderilmesi halinde yeni sezonda sarı kırmızılı formayı giyecek.

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda’da sürdüren Göztepe, Deportivo La Coruna’dan Kosta Rikalı orta saha oyuncusu Celso Borges'in transferini askıya alıp, rotasını Atiba Hutchinson’a çevirdi. Takımla Hollanda kampında bulunan Başkan Mehmet Sepil’in Beşiktaş’la yol ayrımına gelen Kanadalı orta sahaya 2 yıllık teklif sunduğu öğrenildi. Siyah-beyazlılarda 5 sezondur top koşturan ve sözleşme yenilemeyen Atiba’ya kendisini mutlaka kadroda görmek istediğini belirten Mehmet Sepil’in olumlu yanıt aldığı ifade edildi.

Gomez'le temaslar sürüyor


Sepil’in 35 yaşındaki futbolcuyu Göztepe’ye kazandırmakta ısrarcı davrandığı, teknik direktör Bayram Bektaş’ın da Atiba Hutchinson’ı çok istediği kaydedildi. Taraflar önümüzdeki günlerde yine görüşecek ve bir aksilik olmazsa Atiba yeni sezonda sarı-kırmızılı formayı terletecek. Santrfor arayışlarını sürdüren İzmir ekibinin dünyaca ünlü yıldız Mario Gomez’le de temasları sürüyor. Gomez’in Stuttgart’taki durumunu bekleyen kurmaylar sürekli olarak Alman golcü konusunda bilgi alıyor. Taraftar da Mario Gomez transferini heyecanla bekliyor.

Kariyeri başarılarla dolu


Göztepe'nin transferdeki son gözdesi Atiba Hutchinson'un kariyeri başarılarla doldu.
Futbol hayatına 2002 yılında Kanada'nın Toronto Lynx'de başlayan 1983 doğumlu oyuncu, 2003 yılından İsveç'in Östers IF takımına transfer oldu. İsveç'de göstermiş olduğu performans ile 6 ay futbol oynadığı Östers IF takınında £1.32 milyon karşılığında Helsingborgs IF'ye transfer oldu. 2005-2006 İsveç de 2 yıl futbol oynadıktan sonra, 2005-2006 sezonu devre arasında Danimarka'nın köklü kulüplerinden F.C. Copenhagen'a transfer oldu. 2005-2010 arası Danimarka ekibinde top koşturan ve 2 şampiyonluk yaşayan deneyimli futbolcu, 2010-13 arası PSV Eindoven'de görev aldı ve Hollanda'da da 1 Hollanda, 1 de Hollanda Süper Kupası kaldırdı. 2013-18 sezonlarında Beşiktaş'ın orta sahasını sırtlayan Atiba, siyah beyazlılarda 194 karşılaşmaya çıktı. Kartal'da 2 şampiyonluk yaşayan usta orta saha, kariyerinde 34 Şampiyonlar Ligi, 61 UEFA müsabakasına çıktı.