Bucaspor'un genç sol beki Hakkıcan Fotbolcu, ilginç soyadının hikayesinin, futbola meraklı olan ailesinden geldiğini ve soyadı kanunu döneminde "Fotbolcu" soy ismini aldıklarını söyledi.

LEVENTAltyapısından yetiştirdiği yıldız adaylarıyla her dönem Türk futbolunun oyuncu fabrikalarından biri olan Bucaspor, ülke sporuna bir sol bek daha kazandırmak üzere. Bu sezon istediği başarılı sonuçları alamasa da tamamı özkaynaktan kurulu oyuncularıyla 3. Lig'de mücadele eden sarı lacivertlilerde yavaş yavaş sivrilmeye başlayan Hakkıcan Fotbolcu, 4 resmi müsabakada forma giydi. 19 yaşındaki futbolcu, yetenekli sol ayağı kadar, soyadıyla da sporseverlerin dikkatini çekti.
Fotbolcu soyadının hikayesini şöyle anlatan 1999 doğumlu oyuncu, "Bulgaristan göçmeni bir ailenin ferdiyim. Atalarım o bölgede müslümanlara yapılan zulümden sonra Türkiye'ye göçetmişler ve Ödemiş'e yerleşmişler.

Türkiye'de bir ilk


Bulgaristan'da futbol oynayan dedelerim, Ödemiş'e bu sporu ilk getirenlerden biri olmuş. Soyadı kanunu sırasında kim hangi işi yapıyorsa, o meslekten soy isim insanlara verilirmiş. Bizim ailemiz de topa meraklı olduğundan fotbolcu soyadını almış. Futbol kelimesi İngilizce'den dilimize geçtiğinden "football" tabiri "fotbol" olarak literatürümüze girmiş ve soy ismimiz son halini almış. Tabi gün geçtikçe futbol olarak oturmuş. Ödemiş'in ve Türk futbolu ile siyasetinin önemli ismi Şükrü Saraçoğlu'yla dedelerimizin tanışıklığı varmış. Bu soyadını Türkiye'de bir tek biz taşıyoruz ve futbolcu ailemizin son bayrağını taşıyan biri olarak büyük gurur duyuyorum" dedi.


Duyanlar inanmıyor


Hem futbol oynayıp hem de bu soyadını taşıdığı için insanların garip tepkileriyle karşılaştığını ifade eden Hakkıcan Fotbolcu, "Bucaspor altyapısına ilk girdiğimde, adımı ve soyadımı söylediğimde dalga geçtiğimi düşündüler. Kimliğimi gösterince şoka uğradılar. Geçen sezon A takıma ilk yükseldiğim dönemde de İlyas Çakmak, Onur Alkan gibi ağabeylerim esame listesinde soyadımı görünce çok şaşırmışlardı. Ben de onlara doğuştan futbolcuyum diye takılıyordum" ifadelerini kullandı.

Kocaeli'den çekinmiyoruz


İlk 6 haftalık dilimde galibiyete ulaşamadıklarını, hafta sonu zirve adaylarından Kocaelispor karşısına 3 puan için çıkacaklarının altını çizen genç futbolcu, "15 bin taraftarın önünde oynayacağız. Rakibimizden çekinmiyoruz. Aslında sahada pozitif bir futbol sergiliyoruz ancak sonuca gidemiyoruz. Tek eksiğimiz tecrübe. Bir galip gelsek seri yapacağımıza inanıyoruz. 7 yıldır Bucaspor formasını giydikten sonra ilk kez profesyonel olmak tarif edilemez bir duygu. Şu ana kadar 4 maça çıktım. Hocam şans verdiği takdirde Kocaelispor karşısında elimden geleni yapacağım" cümlelerini kullandı.