Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan, "Küme düşmeye yakın takımlar rakiplerden fark yiyor. Biz ise karakter ortaya koyuyoruz. Nazilli maçında da iyi oyunumuzun karşılığını aldık" dedi.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta küme düşme hattındaki rakiplerinden Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 8 maç sonra kazanan Karşıyaka'da Teknik Direktör Cihat Arslan, geç gelen bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Haftalardır çok iyi oynamalarına rağmen son dakika golleriyle puanları dağıttıklarını ifade eden Arslan, "Göreve geldiğimizden beri takımımız cesaretli oynuyor. Üst üste hak etmediğimiz kayıplar sonrası Nazilli karşısında patlama yaptık. 4 gol attık ama daha fazla skor üretebilirdik. Bizim durumumuzdaki küme düşme hattındaki diğer takımların maçlarına baktığımızda farklı mağlup oluyorlar. Adeta rezil oluyorlar ama biz sahaya mücadele ortaya koyuyoruz" dedi. Haftalardır süren kazanamama baskısını üzerlerinden attıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, "Özellikle Hakan Kuş'un 2 gol atmasına çok sevindim. Üzerinde yoğun bir eleştiri vardı ve bunu Nazilli maçıyla kırdı. Ayrıca Battal'ın skora katkı yapması, gençlerimiz Doğukan ve Görkem'in performansı mutluluk verici. KSK'ye gelirken, "Kulüpten ayrıldığımda en az 2-3 genç oyuncuyu kulübe kazandırmak istiyorum" demiştim. Ortada görülen tabloda bunu başardığımızı düşünüyorum. Karşıyaka'nın kurtuluşu iç bünyesinden çıkan oyuncularla olacaktır" dedi. Hafta sonu Altay'la oynanacak İzmir derbisinin de öncelikle centilmenlik çerçevesinde geçmesi temennisinde bulunan Cihat Arslan, "Karşıyaka'da futbol oynadığım dönemde de Altay'la çoğu kez karşılıklı oynadım. Bu sene farklı hedeflerimiz var. Onlar şampiyonluk mücadelesi, biz kümede tutunma savaşı veriyoruz. İlk önceliğimiz 90 dakikanın dostane bir şekilde geçmesi ve hakedenin kazanması" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka'dan altyapı çağrısı


Karşıyaka Spor Kulübü, yaklaşan yaz döneminde gençleri spor okullarına davet ediyor. Yeşil kırmızılılar resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: "Yönetim Kurulu olarak; en çok değer verdiğimiz konuların başında altyapımız geliyor. Amacımız futbol, basketbol, voleybol, tenis ve yelken spor okullarımızda başarılı sporcular yetiştirmenin yanında, Karşıyaka sevgisini aşılamak, ‘‘Kaf Sin Kaf’’ olgusunu benimsetmek ve spor ahlakı olan bireyler yetiştirmektir. Gelecekte formaları sizlere teslim etmek, sürdürülebilir başarıların önünü açmak, kendi değerlerimizi yetiştirmek için tüm Karşıyakalıları, Karşıyaka Spor Kulübü altyapılarına davet ediyoruz."