TFF 1'inci Lig'de 5 puanla düşme hattının averajla üzerinde yer alan Altınordu, cumartesi günü Cesar Grup Ümraniyespor deplasmanında sezonun ilk dış saha galibiyetini almaya çalışacak. Gurbette çıktığı 4 müsabakada 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alan kırmızı-lacivertliler, deplasman kabusunu sona erdirmek istiyor. Altınordu, İstanbul'da oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik alan 5. sıradaki Ümraniyespor'a seyircisi önünde ilk yenilgiyi tattırmayı hedefliyor.

İzmir temsilcisinde ön libero Oğulcan'ın cezası sona ererken, iyileşen forvet Yasin'in de kadroda yer alacağı öğrenildi. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, Yasin'i ilk 11'e monte etmeyi planlıyor. Hafif sakatlığı bulunan stoper Ravil'in durumu ise cuma günü netleşecek. Ravil'in Ümraniye deplasmanına yetişmemesi durumunda savunmada Yusuf Yalçın ya da Kahraman'ın görev alması bekleniyor. Eroğlu, iki defans oyuncusunun da göreve hazır olmasını istedi.

Mehmet Aurelio'dan tesislere ziyaret

TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'yu ziyaret eden ve tesislerde incelemede bulunan teknik direktör Mehmet Aurelio, A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası vizesi alacağına inandığını belirtti. Altınordu'nun Metin Oktay ve Beytullah Baliç yerleşkeleri ile İsmet Orhunbilge Tesisleri'nde incelemede bulunup, teknik direktör Hüseyin Eroğlu'yla bir araya gelen Mehmet Aurelio, gördüklerinin kendisini son derece memnun ettiğini söyledi. Tesislerden faydalanacak genç yeteneklerin, burada sadece futbola yoğunlaşacağını kaydeden Aurelio, "Altınordu, Türkiye için iyi bir örnek. Böyle bir tesis, böyle bir sistem, gerçekten Türkiye'de bir numara." ifadelerini kullandı.