Birinci Lig'de sezonun ilk maçında deplasmanda Elazığspor'u 2-0 mağlup eden Altınordu, fazla transfer yapmadan da bir takımın başarılı olabileceğini gösterdi.

Yeni sezon öncesi pek çok kulüp kadrolarını büyük ölçüde değiştirerek umudunu yabancı oyunculara bağlarken, sadece 2 takviye yapan Altınordu, tamamı yerli futbolcularla altyapısına güvenerek yola çıktı. Geçen sezon play off'u averajla kaçıran kadrodan Hasan Kabze, Arif, Sinan, Yusuf Abdioğlu, Okan gibi deneyimli isimlerle yolları ayıran yönetim, sadece gurbetçi golcü Mirkan ve Eskişehirspor'dan sağ kanat oyuncusu Murat Uçar'ı renklerine bağladı.

Altınordu'nun az transfer yapması taraftarların endişelenmesine neden olurken, hazırlık maçlarında olumlu sinyaller veren kırmızı lacivertli takım, lige de iyi bir başlangıç yaparak önyargıları yıktı.

20 yaş ortalamasıyla mücadele eden Altınordu, Elazığspor karşısına ilk 11'de altyapı patentli 8 futbolcusuyla çıktı ve rakibini 2-0 yenerek, üst üste dördüncü sezonunu geçireceği 1'inci Lig'e ilk kez galibiyetle başladı. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, "Bu galibiyet çocukların özgüveninin artmasını sağlayacak, ancak hiçbir şey bitmiş değil. Lig uzun bir maraton. Bu sezon en kötü ilk 6'yı yakalamalıyız, ilk 2 de hayal değil" dedi.

MİRCAN KORKUTTU

Altınordu'nun yeni transferi Mirkan Aydın, maçın 27'nci dakikasında Elazığspor filelerini havalandırarak kırmızı lacivertli formayla ilk golünü atarken, tecrübeli santrfor bel spazmı nedeniyle 43'üncü dakikada yerini genç golcü Fatih'e bıraktı. Mirkan'ın durumunun ciddi olmadığı, yarın takımla çalışmalara başlayacağı belirtildi. Mirkan gibi takımın yeni transferi Murat Uçar da hem performansı hem de ikinci golde Fatih'e yaptığı asistle, isabetli bir transfer olduğunu gösterdi.