Kırmızı lacivertli takım şu ana kadar milli takımlara 51 futbolcu göndermenin gururunu yaşıyor. Son olarak ön libero Oğulcan Ülgün ve sağ kanat Hüseyin Atakan Üner, Ümit Milli Takım formasını terletti.

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, şu ana kadar milli takımlara 51 futbolcu göndermenin gururunu yaşıyor. Kırmızı-lacivertlilerde son olarak ön libero Oğulcan Ülgün ve sağ kanat Hüseyin Atakan Üner, Ümit Milli Takım formasını terletti. İskoçya ile İspanya'da oynanan ve 2-0 galibiyetle sonuçlanan hazırlık maçında iki futbolcunun görev almasıyla İzmir ekibinden Ay-Yıldızlı kadroya katılan oyuncu sayısı 51'e ulaştı. Maçın 83'üncü dakikasında oyuna dahil olan iki isimden Oğulcan ilk kez milli olurken, Denizlispor'dan transfer edilen Atakan 7'nci milli maçına çıktı.
Öte yandan Altınordu Direktörü Hüseyin Eroğlu, Altınordu Futbol Akademisi’nde (ALFA) görev yapan tüm antrenörlerle bir araya gelerek teknik bilgilendirme toplantısı yaptı. A takımın genel oyun sistemi hakkında antrenörlere sunum yapan Eroğlu, oyun planları, savunma ve hücum kriterleri hakkında detaylı bilgiler aktardı. Eroğlu, A takımdaki tüm oyun sisteminin ALFA ekiplerinde de yıllardır başarıyla uygulandığını vurgulayarak, “Amacımız, ALFA’nın kapısından giren her futbolcu adayının eğitim süresince bu şablonu benimsemesi ve buna uygun hareket etmesi. Şu anda ALFA ekiplerimiz 11 yaşında başlıyor ve 19’a kadar devam ediyor. Sekiz yıl boyunca bu eğitimi alan oyuncu, A Takım’a yükseldiğinde ne istediğimizi bildiği için çok daha hızlı adapte oluyor.  Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Barış Alıcı ve Berke Özer gibi oyuncuların bu kadar kısa sürede uyum sağlamaları, A Takım’da kendilerini geliştirmeleri ve buna gittikleri takımda da devam etmeleri, bu ortak çalışmanın bir sonucu” dedi.

Önce Fenerbahçe sonra Başakşehir


Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U15 ve U16 Takımları, Fenerbahçe'nin ardından Medipol Başakşehir ile özel maçta karşı karşıya geldi. Balatçık Tesisleri'nde dostluk havasında oynanan karşılaşmalar birbirinden çekişmeli geçerken, iki ekip de önemli deneyim elde etti. Karşılaşma öncesi her iki kulüp arasında dostluk rüzgarı eserken, çocuklar iki gün içinde oynanan bu maçlarda kendi durumlarını görme fırsatı yakaladı. Çocuklar, oynadığı özel maçların ardından İstanbul'u gezme fırsatı buldu. Önce Eyüp Sultan Camii'yi ziyaret eden kafile, ardından Haliç'in eşsiz manzarasının seyredilebildiği en iyi bölge olan Pierre Loti'ye çıktı. Çocuklar tarihi yerler hakkında bilgi alırken, bol bol da fotoğraf çekildi. Ekibp, zorlu maçların ardından İstanbul turnesini kültürel bir geziyle noktalamış oldu.