ALTINORDU, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından beş ayrı yaş kategorisinde düzenlenen Spor Toto Gelişim Ligleri’nin dördüncü final oynarken, İzmir’e toplam iki şampiyonluk kupası getirdi. Kırmızı-lacivertli gençler, U14, U15, U17 ve U19 kategorilerinde finale kadar çıkıp, U15 ve U17’lerde şampiyonluk kupasını kazandı. U15’ler finalde Beşiktaş’ı 4-3, sezonu namağlup bitiren U17’ler son maçta Galatasaray’ı 5-1 yenerek şampiyonluk kupalarına uzandı.


Galatasaray ile oynanan ve iki topunun direkten döndüğü U14 finalinde rakibine 2-0 kaybeden Altınordu, bir topunun direkten döndüğü U19 finalinde aynı rakibine 2-1’le mağlup olup Türkiye ikincilikleri kazandı. Böylelikle yılı iki kupayla noktalayan Altınordu, son 6 sezonda toplamda 10 şampiyonluk kupasını kazanmanın gururunu yaşadı. Altınordu, bir diğer yaş kategorisi olan U16’larda Konyaspor’u 4-3 yenerek Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

U-17'ler de şampiyon

Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U17 Takımı, Galatasaray ile Pazar günü Antalya’da oynadığı Elit U17 Süper Kupa Finali’ni 5-1’lik skorla kazanıp şampiyon oldu. Müthiş bir futbol sergileyen Altınordu’nun iki topu da direkten döndü. Kırmızı-lacivertli ekibin gollerini 17. dakikada Enis Destan, 47’de Salih Kavrazlı, 51’de Yiğit Emre Çeltik, 70’de Tayfun Tatlı ve 76’da Polat Abay kaydetti. Galatasaray’ın tek golünü 66’da penaltıdan Metehan Baltacı attı. 

U-19'lar ikinci oldu

Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U19 Takımı ise yine Pazar günü Antalya’da Galatasaray ile oynadığı Elit U19 Süper Kupa finalini 2-1 kaybetti. Rakibi önünde 2-0 geriye düşen, bir topu direkten dönen Altınordu gençleri Sabrican Vural ile son dakikada skoru 2-1 yaptıysa da bu sonuç şampiyonluk kupasına yetmedi. Altınordu bu sonuçla daha önce iki kez girdiği UEFA Gençlik Ligi’ne katılım hakkını kaybetti.