Uluslararası kickboks şampiyonası "Champion Warrior"da K1 branşında altın kemere uzanan ve 2017 Türkiye kickboks şampiyonasında 2.olan İzmirli Hasan Demir, geçimini sürdürmek için aynı zamanda profesyonel aşçılık yapıyor.
Geçtiğimiz hafta sonu İzmir'de yapılan uluslararası kickboks şampiyonası "Champion Warrior" turnuvasında rakibi Fuat Kaya'yı yenerek altın kemere uzanan Hasan Demir, aynı zamanda çok iyi bir aşçı. Champions Warrior organizasyonunda 2 yıl üst üste nakavtla aldığı 2 altın kemerin yanında, 22-24 Aralık 2017 tarihinde Çanakkale'de düzenlenen Türkiye Profesyonel Kickboks şampiyonasında gümüş madalya alan 1996 doğumlu sporcu, geçimini yemek yaparak sürdürüyor. Ege Perla Alışveriş Merkezi'nde yer alan Hayal Kahvesi isimli restorantta aşçılık görevini üstlenen Hasan Demir, 2 yıldır devam ettiği dövüş sporlarında çok iyi bir çıkış yakaladı. Kickboksa 2015'te başlayan Demir, Champion Warriors turnuvasında aldığı iki kemer ve 1 Türkiye 2.'liğiyle ülkenin gelecek vaadeden dövüşçüleri arasında yer alıyor. Antrenör İsam Akgül'ün Fight Academy spor kulübünden öğrencisi olan 21 yaşındaki sporcu, Mayıs ayında Elazığ'da düzenlenecek Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

altin-kemer

Bir seçim yapmam gerek


İki işi bir arada götürmenin oldukça zor olduğunu dile getiren Hasan Demir, " Günümün yarısı mutfakta, kalan bölümü antrenman ve uykuyla geçiyor. Aileme ve sosyal yaşantıma zaman ayıramıyorum. Spora devam etmek için maddi olarak aileme katkıda bulunmak zorundayım. Hayatımın ilerleyen döneminde aşçılık ve spor arasında bir seçim yapmam gerekecek. Umarım spor kariyerim devam eder ve hayalim olan Avrupa ve dünya çapında tanınan bir dövüşçü sıfatına kavuşurum" diye konuştu. Profesyonel düzeyde K1 yarışlarının oldukça zor bir branş olduğunu dile getiren Hasan, "Amatör boksa göre K1'de kask, korumalık yok. Daha tehlikeli bir spor ve çok profesyonel rakiplere karşı mücadele ediyorsunuz. Bu dalda Türkiye 2.'si olmak çok büyük bir başarı. Ama ben bu gümüş madalyayla yetinmeyeceğim. Amacım Mayıs ayında Elazığ'da düzenlenecek Türkiye şampiyasından altın madalyayla dönmek" dedi.

[caption id="attachment_98449" align="alignnone" width="656"]boks Hasan Demir, iki işi bir arada götürmenin oldukça zor olduğunu dile getirdi.[/caption]

Izgaralar ondan sorulur


Hayatının mutfak bölümüne 2013 yılında bulaşıkçılık yaparak başladığını ifade eden Hasan, "Azmederek aşçılığa kadar yükseldim. Şu an restorantımızın alacarte ve sıcak bölümüne bakıyorum. Izgaralar, çeşitli makarnalar, salatalar ve tatlılar benden sorulur. Yemek yapmayı oldum olası çok seviyorum. Hiç bir eğitimini almadan, deneyerek güzel yemekler yapmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı. Şanlıurfa doğumlu Hasan, ailesiyle birlikte 11 yaşında Antalya'ya taşınarak hayatla savaşmaya başladığını belirtti. 8.sınıfta okulunu bırakmak zorunda kalan 21 yaşındaki dövüşçü, "Seralarda, portakal, mandalina, limon toplayıp aileme katkıda bulunuyordum. Ufak yaşlarda ağır işlerde çalışmanın dövüş sporlarında faydasını gördüm. Savaşmak küçüklükten beri ruhumuza işlemiş, o yüzden ringe çıktığımda kesinlikle geri adım atmıyorum. Dövüşmeyi çok seviyorum ama bir yandan para kazanmak zorundayım. Sponsor yönünden sıkıntım var. Sadece spora odaklanıp, ringlerden kazandığım parayla hayatımı sürdürmeyi çok isterdim" ifadelerini kullandı.

Boyka'ya benzetiyorlar


Hasan Demir'in en çok benzetildiği isim ise dövüş sporlarında çektiği bir çok filmle uluslararası üne sahip Yuri Boyka karakteri. "Sokakta, metroda beni gördüklerinde Boyka'ya benzetip fotoğraf çektiriyorlar" diyen Hasan, "İlk başta bu durumdan haz duymuyordum ama zaman geçtikçe kabullenmeye başladım. Ringe çıktığımda bana soyismim olan Demir'in ingilizcesi olan "İron Man" şeklinde hitap edilmesini istememe rağmen tribündekiler Boyka şeklinde bağırıyor. Artık ben de Boyka lakabına alışmaya başladım" ifadelerini kullandı.