Alt sıralardan kurtulup bir an evvel Play Off hattına yaklaşmak isteyen siyah beyazlıların ligde attığı 20 golün 16'sı yabancılara ait. Eskişehir karşısında İzmir ekibinin hücum hattı Kappel, Paixao, Eugenio 3'lüsüne emanet olacak.

LEVENTSpor Toto 1. Lig'de alt sıralardan uzaklaşmak için Eskişehirspor karşılaşmasına 3 puan parolasıyla hazırlanan Altay'ın gol yükünü yabancılar çekti. Siyah beyazlıların ligdeki 14 haftalık dilimde attığı 20 golün 16'sını lejyonerler kaydetti. Listenin başında Spor Toto 1. Lig'in gol kralı Marco Paixao yer aldı. Deneyimli forvet 11 kez ağları havalandırdı. Paixao'yu 3 golle Leandro Kappel takip etti. Adnan Aganovic ve Pedro Eugenio da 1'er golle takımına gol katkısında bulundu. Yerliler içinde skor katkısı bulunan isimler ise Gençer Cansev, İbrahim Öztürk, Ferhat Çulcuoğlu ve Atakan Çankaya oldu. Eskişehirspor karşılaşmasında da siyah beyazlılar yabancılarına çok güveniyor. Uzun zaman sonra ilk kez tam kadroyla olmanın rahatlığını yaşayan teknik heyet, ileri üçlüsünü Pedro Eugenio, Leandro Kappel ve Marco Paixao'dan kurarak, maçın ilk dakikalarında gol bulup, rakibin direncini ilk dakikalarda kırmak istiyor.

Mustafa Murat sürprizi


Egemen Gençalp'in Altınordu derbisinde hatalı goller yemesi ve eleştirilmesi sonrası kurmaylar, 3 maç aranın ardından Emre Koyuncu'ya eldivenleri emanet etmesi bekleniyor. Kayserispor'la oynanan kupa maçında alkış alan Mustafa Murat Uslu'nun ise Yasin'i keserek sağ bekte oynaması planlanırken, stoperlerde İbrahim Öztürk'le Gençer Cansev, sol bekteyse 'nın şans bulması bekleniyor. Orta sahayı Atakan Çankaya ile Metin Yüksel'in kontrol edecek İzmir ekibi 10 numara pozisyonunda Aganovic'le hücumları şekillendirecek. Hücum kanatlarında ise sağda Kappel, solda Eugenio'nun oynaması beklenirken, Altay'ın hücum silahı Marco Paixao olacak. Maçın gidişatına göre Hüsamettin Yener, Furkan Deniz ve Ferhat Çulcuoğlu'nun koz olarak sahaya sürülmesi planlanıyor.