Avrupa'ya transfer olan ilk Türk futbolcu unvanına sahip, Türk sporuna birçok yenilik kazandırmış Altay’ın sembol isimlerinden Vahap Özaltay, ölümünün 55. yılında unutulmadı. Siyah-Beyazlı kulüp resmi hesaplarından efsane spor adamını anarken, Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ise yaptığı açıklamada Vahap Özaltay’ın aradan geçen yarım asrı aşkın süre sonrasında bile yeri doldurulamayan bir değer olduğunu kaydetti.

Ekmekçioğlu; ‘‘Vahap Özaltay, kulübümüz ve Türk futboluna kazandırdığı yeniliklerin yanı sıra Altay Spor Kulübü’ne bağlılığını, ‘‘Özaltay’’ soyadını alacak kadar derinden yaşayan bir isim olarak unutulmazlar arasında yer almıştır. Spora olan bağlılığı, centilmenliği ve yenilik arayışı yıllar sonra dahi biz kulüp yöneticileri, teknik kadrolarımız ve tüm futbolcularımız için gideceğimiz yolu aydınlatan bir ışık niteliğindedir. Yaşanan küresel salgın nedeni ile camiamızın sembol isimleri adına planlanan anma törenlerini iptal etme mecburiyetine düştük ancak devletimizin ön gördüğü normalleşme süreciyle birlikte bunları en kısa sürede yapacağız. Vahap Özaltay başta olmak üzere Büyük Altay’ımıza hizmet edip aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyor, mekanlarının Cennet olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Özaltay, 10 Haziran 1965 tarihinde çok sevdiği kulübünün genel kurulunda konuşma yaptıktan sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Erhan Kartal belirsiz

TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altay'da sezon başında 2'ncu Lig temsilcisi Yılport Samsunspor'dan kiralanan sağ bek Erhan Kartal'ın gelecek sezon İzmir ekibinde kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyor. Bu sezon 2'nci Lig'de şampiyonluğunu büyük ölçüde garantileyen Samsunspor'la 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Erhan'la ilgili son kararı Samsun ekibi verecek. Samsunspor'la yüksek ücretli bir sözleşmesi bulunan tecrübeli savunmacının kulübü tarafından kadroda düşünülmemesi halinde ilk tercihini yeni sezonda da Altay'dan yana kullanacağı öğrenildi. Siyah-beyazlı takımda ilk 11'in vazgeçilmezleri arasında yer alan 27 yaşındaki futbolcu toplam 26 karşılaşmada görev alıp, 2 kez asist yaptı.