Haber/  Levent ARIÖZ

Altınordu galibiyetiyle zirveye bir adım daha yaklaşan ve Süper Lig yarışında heveslenen TFF 1.Lig ekibi Altay'ı sezon sonunda yoğun bir mesai bekliyor. Siyah beyazlıların kadrosunda bulunan

16 oyuncunun sözleşmesi 31 Mayıs 2020'de bitecek. İzmir ekibinde Abdülkerim Bardakçı, Leandro Kappel, Marco Paixao, Erhan Kartal, Özgür Özkaya, Mustafa Murat Uslu, İbrahim Öztürk, Yasin Palaz, Deniz Vural, Andreas Tatos, Anton Putsila, Helder Tavares, Yılmaz Özören, Hüsamettin Yener, Merter Yüce ve Leandrinho'nun mukaveleleri sona erecek. Erhan Kartal'ı Samsunspor, Abdülkerim'i Konyaspor'dan kiralayan siyah beyazlılar, oyuncuların sezon sonu sözleşmelerinin bitip boşa çıkmalarıyla 2 oyuncuyu da bedelsiz almayı planlıyor.

İbrahim futbolu bırakıyor

Ligin ilk periyodunda Erhan ve Abdülkerim'in performansından memnun olan Altay, iki oyuncuyla yola devam etmek istiyor. Sözleşmesinin son yılını geçiren deneyimli oyuncu İbrahim Öztürk'ün sezon sonu emekli olması beklenirken, diğer oyuncularla ilgili son karar devre arasında ve sezon sonuna yakın verilecek. Şu ana kadar takımın belkemiği olan Marco Paixao, Leandro Kappel, Andreas Tatos, Anton Putsila ve Helder Tavares'ın sözleşmelerini uzatmak için yönetim sıkı bir pazarlık yapacak. Siyah beyazlılar Süper Lig'e çıkan bir çok kulübün aksine takımı bozmak yerine, iskelet oyuncu grubuyla Süper Lig'de yola devam etmek istiyor.