Röportaj/ Levent ARIÖZ

Altay her dönem Türk futboluna önemli yıldızlar kazandıran bir kulüp oldu. Ülkemizin en üstten en alta her ligini besleyen bir özkaynağa sahip olan siyah beyazlılarda neredeyse birçok kulüpte Altay altyapısında yetişmiş ya da İzmir ekibinde top koşturmuş bir futbol emekçisi karşımıza çıkar. Son olarak Milli Takım'da Altay altyapısından yetişen Okay Yokuşlu başarıyla Ay Yıldızlılar'a hizmet ederken, Cenk Özkacar da siyah beyazlıların altyapısında yetişip direkt olarak Fransız devi Olimpik Lyon'un yolunu tutmuştu. Cenk'in yolundan da yine önemli yıldızlar adayları büyük bir hızla geliyor. Altay'ın geçen sezonki Süper Lig yürüyüşünde 6 maçta görev alan ve daha çok potansiyeliyle adından söz ettiren forvet Kazımcan Karataş ve kardeşi kaleci Eren Karataş, İzmir ekibinin geleceğe umutla bakmasını sağlayan genç cevherler arasında.

KAZIMCAN LENS'İN HEDEFİNDE

Karataş Kardeşler, küçük yaşta girdikleri siyah beyazlıların kapısında her yaş kategorisinde oynadıktan sonra, geçen sezon unutulmaz bir TFF 1. Lig Play Off şampiyonluğu yaşadı. Kazımcan şimdiden Fransa'nın Lens kulübü başta olmak üzere yurt içinden ve dışından bir çok kulübün gözdesi durumundayken, Eren de son yıllarda moda haline gelen başarılı Türk kalecilerin son halkası olmaya koşar adım ilerliyor. 19 yaşındaki Eren ile 17 yaşındaki Kazımcan, Süper Lig'e yükselme serüvenlerini, gelecek hedeflerini ve özel hayatlarını 9 Eylül Gazetesi ile paylaştı. Futbola ilk olarak futbolcu olarak başladığını belirten Eren Karataş, "Okul takımında kaleci sakatlanınca eldivenleri giydim ve bir daha çıkarmadım. Spor okulundaki hocamız Altay altyapısının küçük yaş katagorisinin hocası olmuştu. Beni de kardeşimle antrenmanlara davet etti ve bu şekilde Altay altyapı futbolcusu olduk" dedi.

3. Lig zaferinde top toplayıcılardı

Altay'ın 3. Lig'de şampiyon olduğu 2016-17 sezonunda top toplayıcılık yaptıklarını, geçen sezon ise oyuncu olarak bu duyguyu tatmanın inanılmaz bir his olduğunu anlatan Eren ve Kazımcan Karataş, " O zamanlar yaşı küçük ama hayalleri büyük çocuklardık. Her maça gönüllü olarak gidip top toplayıcı olurduk. Futbolcu ağabeylerin bir gülümsemesi bize çok şey ifade ederdi. Her zaman orada olmanın hayalini kuruyorduk. Ve geçen sezon bu şampiyonluğu yaşadığımız için çok mutluyuz. Yaşadığımız Süper Lig'e çıkma serüveninde en unutulmaz maçımız İstanbulspor'la oynanan Play Off yarı final 2. karşılaşmasıydı. Deniz Kadah'ın son dakikalarda attığı golden sonraki sevincimizi hiçbir zaman unutamam" ifadelerini kullandı.

"Denizli altyapıdan çıkma futbolcuları ayrı tutar"

Altay'ın efsane ismi teknik direktör Mustafa Denizli ile ilgili görüşlerini paylaşan Karataş Kardeşler, " Mustafa Denizli tecrübesi ve bilgisiyle herkesin motivasyonu ve şampiyonluğa isteğini daha arttı. Mustafa Hoca, Altay tarihindeki en önemli futbolcu ve efsane bir karakter olarak altyapıdan yetişmiş futbolcuları her zaman ayrı tutar" cümlelerini kullandı. "Altay Alsancak Stadyumu'nun yeri bizim için çok ayrı" diyen Kardeşler, " Altyapıda ve spor okulunda oynarken her zaman maçlarını izlemeye gittiğimiz ve hayal kurduğumuz statta Süper Lig maçı oynamak bizim için paha biçilemez bir duygu. Bu günü iple çekiyoruz" cümlelerini kullandı.

Eren: Uğurcan ve Ali Şaşal'ın yeri ayrı

Altay'ın 19 yaşındaki file bekçisi Eren Karataş, favori kalecilerini şöyle sıraladı: "Sevdiğim ve izlemekten zevk aldığım yabancı kaleciler var. Ama Türk kalecilerin benim için başka bir yeri var o yüzden Uğurcan Çakır diyorum. Altay altyapısından yetişme biri olarak da şu an Sivasspor kalesini koruyan Ali Şaşal beğendiğim bir kaleci. Hedefim önce yetiştiğim kulübü ve ailemi her zaman gururlandırmak en iyi yerlere ismimi duyurmak. Türk kalecilerinin hepsinin farklı özellikleri var ve yaş ortalaması çok düşük. Hepsi çok iyiler ve onları izleyerek hepsinin iyi yanlarını örnek almaya çalışıyorum."

Kazımcan: Paixao en büyük idolüm

Transferde adı en çok konuşulan isimlerden biri olan 17 yaşındaki Kazımcan Karataş hedeflerinden şöyle bahsetti: " Öncelikle Altay formasını en iyi yerlerde temsil etmek istiyorum. Ardından da basamakları çıka çıka yurt dışında oynamak arzusundayım. Ailemi gururlandırmak ve Avrupa'da top koşturmak en büyük hedefim. Kanatlarda ve ofansif orta saha kendimi rahat hissediyorum. Bu yönümü geliştirmek için Euro 2020'de De Bruyne ve Cristiano Ronaldo'yu çok dikkatli izliyorum. Tabi Altay'da idolüm Marco Paixao. Çünkü son vuruşlarda çok sakin ve kendinden çok emin.