Haber/ Levent ARIÖZ

Yıllardır stat sorunu çeken İzmir futbolu, yeni mabedlerini dört gözle bekliyor. Altay taraftarı da İzmir ve Türk futbolunun sembol yapılarından, 2014 yılında kapatılıp, 2015’te yıkıldıktan sonra 2017'de yeniden ihalesi yapılan Alsancak Stadı'nın inşaat sürecini yakından takip ediyor. Stadın kaba inşaatı tamamlanıp, siyah-beyaz dış kaplamaları monte edilirken, son olarak kale arkası tribün için zemin güçlendirme çalışmalarının bitirilerek misafir seyircilerin geleceği tribün yapımına geçildi. İlk olarak 16 Ocak 2019'ta tamamlanacağı planlanan, ardından 2019-20 sezonunun devre arasına yetişeceği öngörülen tarihi mabedin 2020-21 sezonunun başında futbol oynanır duruma gelmesi bekleniyor.

Resmi açıklama bekleniyor

Siyah beyazlı futbolseverler de stadın tamamlanmasını sabırsızlıkla beklerken, çalışmaların yavaşlığından yakındı ve sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. İzmir ekibinin önemli taraftar hesaplarından "Forza Altay" yaptığı açıklamada, "Resmi açıklama bekliyoruz. İnşaatı duran Altay Alsancak Stadı’nda çalışmalar ne zaman tekrar başlayacak ve stadımız ne zaman kullanıma açılacak?" ifadelerinde bulundu. "Altay Haber" hesabı da, "Bir cevap alıncaya kadar yorulmadan, sabırla sormaya devam edeceğiz. Altay Alsancak Stadı’nda çalışmalar ne zaman tekrar başlayacak? Altay Alsancak Stadı ne zaman bitecek?" diyerek stadın akibetini devlet yetkililerini etiketleyerek sorguladı.

Özgür Ekmekçioğlu: Özverili çalışıyoruz

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu da Alsancak Stadı ile ilgili geçtiği günlerde bir açıklama yapmıştı. Ekmekçioğlu, “Stadın kullanım hakkını almak için girişimlerimiz devam ediyor. Şu an stadın dış kaplaması siyah-beyaz renklerle yapılmakta. Yakın geçmişte arka kale arkası tribün yapılabileceğini kimse hayal edilebilir miydi? Kale arkası projeye eklenebildi. Stadın en kısa sürede hizmete girmesi için herkes özveriyle çalışmakta. Stadyumda inşaat yavaşlamasına rağmen çalışmalar devam ediyor. Son olarak kale arkası tribün için zemin güçlendirme çalışmaları bitirildi. Misafir seyircilerin geleceği tribün yapımına geçildi" dedi.