HABER/ Levent ARIÖZ

Siyah beyazlılarda 14 futbolcusunun sözleşmesi 30 Haziran itibariyle tamamlanıyor. Kale hattından, forvete bir çok mevkide oyuncunun mukavelesinin bitecek olması ihtimaline karşılık, Teknik Direktör Sait Karafırtınalar ve ekibi çalışmalara şimdiden başladı

Spor Toto 1. Lig'de kalan 8 haftada Play Off hedefini sonuna kadar kovalamak isteyen Altay'ı sezon sonunda yoğun bir kadro planlama mesaisi bekliyor. Siyah beyazlılarda 14 futbolcusunun sözleşmesi 30 Haziran itibariyle tamamlanıyor. Kale hattından, forvete bir çok mevkide oyuncunun mukavelesinin bitecek olması ihtimaline karşılık, Teknik Direktör Sait Karafırtınalar ve ekibi çalışmalara şimdiden başladı. İzmir ekibinde kaleci Aydın Bağ ve Egemen Gençalp, defans oyuncuları Necdet Kaba, İbrahim Öztürk, Mustafa Murat Uslu, Serkan Sözmen, Özgür Özkaya, Gencer Cansev, orta sahada görev yapan Ferhat Çulcuoğlu, Merter Yüce, Furkan Deniz, İbrahim Akın, Oğuz Han Aynaoğlu ve forvet Sinan Özkan'ın sözleşmeleri sezon sonu sona erecek. Teknik heyet ve kurmaylar, oyuncuların son 8 haftadaki performanslarına göre 14 oyuncunun kaderini belirleyecek.

Mukavelesi sezon sonu tamamlanacak oyuncular içinde en çok Altay formasını giyen isim 146 maçla Merter Yüce. Merter'i 134'er karşılaşmayla Furkan Deniz ve İbrahim Akın takip ederken, 4 sezon siyah beyazlı formayı terleten İbrahim Öztürk 98 müsabakaya çıktı. Altay'da gelecek sezon da sözleşmesi devam edecek oyuncular şu şekilde yer alıyor: Kaleci: Emre Koyuncu, Can Sevinç.

Defans: Ulaş Zengin, Çağrı Buğra Dişsiz, Yasin Palaz. Orta saha: Helder Tavares, Andreas Tatos, Anton Putsila, Leandro Kappel. Forvet: Marco Paixao, Hüsamettin Yener.