TFF 2'inci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay, transferin son gününde Ankaragücü'den ön libero Ferhat Çulcuoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Siyah beyazlılar, forvet Doğan Karakuş'un ardından Ferhat'ı alarak 10'uncu transferini gerçekleştirmiş oldu. Futbola Kuşadası'nda başlayan, Fenerbahçe altyapısında oynadıktan sonra Turgutluspor'da profesyonel olan Ferhat; Göztepe, Tavşanlı Linyitspor ve Bucaspor'da da görev aldı. Göztepe'de 2008-09'da 3'üncü Lig, 2010-11'de 2'inci Lig şampiyonluğu yaşayan 30 yaşındaki oyuncu, geçen sezon da Ankaragücü formasıyla 2'inci Lig'de kupa kaldırdı.

Ankaragücü'nde ilk hafta ilk 11'de sahaya çıkıp son 2 maçta yedek soyunan Ferhat, kariyerinde üçüncü kez bir İzmir kulübüyle anlaşmış oldu. Ferhat, 1'inci Lig'de 114 maçta 11 gol, 2'inci Lig'de 187 müsabakada 15 gol, 3'üncü Lig'de 34 karşılaşmada 2 gol kaydetti. Bugsaşsporlu stoper Mahmut Boz'un transferi ise bonservis sorunu nedeniyle gerçekleşmedi.

Öte yandan forma şansı bulamayan genç orta saha oyuncusu Muhammet Sait Özvardar, 50 bin TL bonservis ücreti karşılığında Süper Lig ekibi Sivasspor'a satıldı. Muhammet, 15 maç oynarsa 75 bin TL daha elde edecek Altay, futbolcunun başka kulübe satışından yüzde 30 pay alacak.