Kurallar gereği mevcut 8 futbolcudan 6'sı kadroya girerken 5'i sahada olabilecek

Bu sezon yaptığı flaş transferlerle tüm dikkatleri üzerine toplayan Altay şampiyonluğun en büyük adaylarından biri oldu. 14 futbolcuyu kadrosuna katan siyah beyazlılarda yabancı yıldızlar ön plana çıkmıştı. Fakat İzmir ekibini bekleyen sıkıntı ise kurallar dahilinde elde biriken yabancı futbolcuların fazlalığı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun takımlar için belirlediği kuralda A Takım listesinde en fazla 10 yabancı futbolcu yer alabilecek. 18 kişilik müsabaka isim listesinde ise en fazla 6 yabancı futbolcu bulunabilecek. Saha içinde de müsabaka esnasında aynı anda en fazla 5 yabancı futbolcu bulundurulabilecek. Bu doğrultuda Altay kadrosuna bakıldığında kaliteli bazı yabancılar maçlarda kadro dışı kalacak.

Siyah beyazlılar Bulgaristan ekibi Levski Sofya'dan Senegalli ön libero Khaly Thiam, geçtiğimiz sezon Osmanlıspor forması giyen orta saha Jovan Blajojevic, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’dan orta saha Jasmin Scuk, İngiltere'nin Blackpool takımında forma giyen forvet Armand Granduillet, Romanya temsilcisi Steaua Bükreş'ten Brezilyalı sol kanat William De Amorim ile anlaşmıştı. Bununla birlikte orta saha Helder Tavares, ön libero İbrahim Alhassan Adamu, forvet Leandrinho, orta saha Prince Segbefia, orta saha Anderas Tatos ile yollar ayrıldı. Yeni transferlerle birlikte geçen sezondan devam eden Gol Kralı Forvet Marko Paixao ve orta saha putsila ile birlikte Altay'daki yabancı sayısı şu anda 8 olarak görünüyor. Gündemde olan Quaresma ile anlaşılması halinde ise rakam 9'a çıkacak. Maç kadorsunda ise bu önemli isimlerin 3'ü kadro dışı kalacak.

Şimdiden favori gösterilmemiz doğru değil

Altay'da teknik direktör Yücel İldiz, şimdiden şampiyonluk için favori gösterilmelerinin çok yanlış olduğunu söyledi.Ligdeki rakipleri Adana Demirspor ve Samsunspor'la birlikte favori gösterildiklerini belirten Yücel İldiz, "Yanlış bir algı var. Bizi, Samsun'u ve Adana Demir'i favori gösteriyorlar. Hiç öyle bir şey yok. Gerçekten çok zorlu bir lig olacak. Akılcı ve ciddi olmak lazım. Çok çalışmamız gerek" dedi.Camiaya çok önemli mesajlar veren tecrübeli teknik adam, " Afyon'daki kampımız iyi gidiyor. Perşembe günü Menemenspor'la özel maç oynadıktan sonra İzmir'e dönüp lige kadar hazır hale geleceğiz. Gençer'in sakatlığı sonrası savunmaya oyuncu arayışı içerisindeyiz. Bir veya iki savunma oyuncusu alabiliriz. Orta sahada 10 numara bölgesine de bir takviye düşüncemiz var. Yönetimimiz bu konudaki çalışmaları sürdürüyor" diye konuştu.