Transfer listesini şekillendirmeye başlayan siyah beyazlılar, Yeni Malatyaspor'la sözleşmesi bitecek Fransız orta saha Michael Pereira ile ilgileniyor.

Yedi sezon aranın ardından Spor Toto 1. Lig'e dönen Altay, zirveyi zorlayacak bir kadro kurmak için oyuncu transferinde ince eleyip sık dokuyacak. Geçmiş borçları sebebiyle mali olarak dikkatli olmak zorunda olan siyah beyazlılar, geçen sezon olduğu gibi, bonservisi elinde olan isimlere yönelecek. Gözünü Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de mukavelesi sona erecek yıldızlara diken İzmir ekibi, Yeni Malatyaspor'un Fransız orta saha oyuncusu Michael Pereira ile ilgileniyor. Doğu Anadolu ekibine 2016-17 sezonunda dahil olan ve o yıl Spor Toto 1. Lig'den üst lige çıkma sevinci yaşayan 30 yaşındaki futbolcu, 2017-18'de Malatya ile Süper Lig'de 25 maça çıkıp 4 kez ağları havalandırdı. Süper Lig'de sezonun gelecek hafta bitmesinin ardından deneyimli futbolcuyla temasa geçecek İzmir ekibi, Pereira'yı ikna etmeye çalışacak. Altay, Pereira dışında Süper Lig'den Venezuellalı bir sol açık ve TFF 1. Lig'den gurbetçi bir sağ açığın transferi için de düğmeye bastı.

İç transfer başlıyor


Siyah beyazlılarda ayrıca iç transfer çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak. Yeni teknik direktörün belirlenmesinin ardından 31 Mayıs'ta sözleşmesi bitecek Murat Uluç, İbrahim Ferdi Coşkun, İbrahim Akın, Fatih Gül, Hüsamettin Yener, Ozan Sol ve Murat Türkkan'la masaya oturulacak. İzmir ekibi şampiyon kadronun iskeletini bozmayıp, nokta transferlerle kadrosunu güçlendirecek bir politika çizecek. Öte yandan Altay'ın unutulmaz başkanlarından Mazhar Zorlu, vefatının 14. yılında kabri başında anılacak. Pazartesi günü saat 11:00'de Hacılarkırı Kabristanı'nda gerçekleştirilecek anma törenine iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri katılacak.