Liglerinde şampiyon olan takımlar kupalarını tek tek teslim alırken, 5 Mayıs'ta 2. Lig Beyaz Grup'u zirvede bitiren Altay henüz kupasını teslim alamadı. Federasyon, kupayı, ligin ilk iç saha maçında vermek isterken, taraftarlar bir an önce şampiyonluk kupasının İzmir'e gelmesini istiyor.

LEVENTLiglerinde şampiyon olan kulüpler kupalarını teker teker alırken, 2. Lig Beyaz Grup'u zirvede tamamlayan Altay kupa krizi yaşıyor. Kupasına kavuşmayı dört gözle bekleyen Altay taraftarı sosyal medyada duruma isyan edip, " Cumartesi şampiyon olan Galatasaray, pazar günü kupasını aldı. 5 Mayıs'ta ligi zirvede bitiren Altay'ın kupası nerede" isyanında bulundu. Siyah beyazlı futbolseverler, ligin son haftasındaki Gümüşhanespor maçı sonrası kupanın verilmesi gerektiğini ifade ederek, 3 hafta geçmesine rağmen henüz bir gelişme yaşanmamasından dolayı serzenişte bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) ise kupayı teslim etmek için İzmir ekibinden ilk olarak seyircili bir organizasyon istedi. Daha sonra kararını değiştiren federasyon yeni sezonun ilk iç saha maçında kupayı verme teklifinde bulundu. Altay yönetimiyse ilk iç saha maçında seyircisiz oynama cezası aldıklarını hatırlatarak, bu yaptırımın ertelenmesi yönünde görüş bildirdi. TFF, önümüzdeki günlerde alacağı karar sonrasında İzmir ekibine kupası ya seyircisiz oynama cezasının ertelenmesiyle ligin ilk iç saha maçında ya da ertelenmemesi durumunda İzmir'deki ikinci ev sahibi olunacak karşılaşmada takdim edilecek.

Şampiyonlar kupalarını aldı


Liglerde 2. Lig ve 3. Lig Play Off maçları hariç sezon tamamlanırken, şampiyonlar kupalarını çoktan teslim aldı. Süper Lig'i 19 Mayıs'taki Göztepe galibiyetiyle şampiyon tamamlayan Galatasaray, kupasını bir gün sonra Türk Telekom Stadı'nda yapılan törenle aldı. TFF 1. Lig'de normal sezonu zirvede tamamlayan Çaykur Rizespor, 2. sırada bitirerek Süper Lig'e çıkmaya hak kazanan Ankaragücü ve son olarak önceki gün Play Off finalinde Gazişehir Gaziantep'i penaltılarla geçen BŞB Erzurumspor kupalarını kaldırma sevinci yaşadı. İkinci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyon olan Hatayspor, Üçüncü Lig'de gruplarında ipi göğüsleyen Manisa Büyükşehir Belediyespor, Darıca Gençlerbirliği ve Utaş Uşakspor da kupalarına kavuşan takımlar oldu.