Altay ile Altınordu arasında Spor Toto 1. Lig'de oynanan İzmir derbisi öncesi pankart gerginliği yaşandı. Üniversiteli Altaylılar (UNİA) taraftar grubunun hazırladığı “Altay Alsancak Stadı” pankartı güvenlik güçleri tarafından Bornova Doğanlar Stadı'na alınmadı.

Üniversiteli Altaylılar grubu ise sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösterdi. Paylaşılan mesajda şu ifadeler yer aldı.

“Dün gece grup üyelerimizin yaptığı "Altay Alsancak Stadı" pankartı, Emniyet güçleri tarafından "orası sizin stadınız değil" denilerek stada alınmamış ve "stad size ait değil o yüzden bunu hiçbir yerde asamazsınız" denilerek el konulmuştur.

Pankartı stada almayabilirsiniz. Ama tarihi silemezsiniz. O stad bizim evimiz, bizim tarihimiz. O stad Altay Alsancak Stadı.”

Maçtan notlar

Spor Toto 1'inci Lig’de Altınordu ile Altay arasında oynanan İzmir derbisinde iki takımın teknik direktörü ilk 11’lerde birer değişiklik yaptı. Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, geçen hafta deplasmanda 3-1 kazandıkları Afjet Afyonspor maçında ilk 11’de sahaya sürdüğü stoper Recep’i yedek soyundurdu. Bu futbolcunun yerine savunmada kırmızı kart cezası biten Hasan oynadı. Altay Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ise geçen hafta evlerinde 1-1 berabere kaldıkları Hatayspor maçında ilk 11’de oynattığı Sinan’ın yerine sağ kanatta Hüsamettin’i sahaya sürdü.

Teknik adamlar 8. kez karşılaştı

İzmirli iki teknik adam kariyerlerinde 8'inci kez karşı karşıya geldi. Altınordu Teknik Direktörü Eroğlu, daha önce meslektaşı Sait Karafırtınalar’ın çalıştırdığı takımlara karşı 3 galibiyet almıştı. İki teknik adam arasındaki 3 karşılaşma berabere bitmiş, Karafırtınalar ise 1 kez galip gelmişti. Eroğlu ve Karafırtınalar maçtan önce birbirlerine başarı diledi. Hüseyin Eroğlu, teknik direktörlüğe başlamadan önce Bucaspor’da Sait Karafırtınalar’ın yardımcılık görevini üstlenmişti.

Altınordu'dan jest

Altınordu yönetimi Altaylı taraftarlara tribün jesti yaptı. Bornova Stadı’nda kale arkası tribününde oturması gereken Altaylı taraftarlar, maçtan bir gün önce alınan karar sonrası maraton tribününde yerlerini aldı. Altınordu taraftarları ise numaralı tribünde bando eşliğinde takımlarını destekledi.

“Çocuk susar sen susma”

Altaylı taraftarlar çocuk istismarına tepki göstererek, “Çocuk Susar Sen Susma” yazılı bir pankart açtı. Altınordu’da gol atan forvet Enes Kubat, 28'inci dakikada sakatlanarak sahayı sedyeyle terk etti. Tecrübeli futbolcu bu sezon sağ dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre forma giyememişti.

Paixao'dan rekor

Altay’da ilk yarıda penaltı atışını gole çeviren Portekizli Marco Paixao, toplam gol sayısını 25’e çıkararak 1'inci Lig tarihinin en golcü yabancı oyuncusu unvanını eline aldı. Bu unvan daha önce 24 gol atan Adana Demirspor’dan Pote’nin elinde bulunuyordu.

İduğ maçtaydı

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da maçı protokolden takip etti.

Maçtan önce Altınordu formasıyla 100'üncü lig maçına çıkan Berkay Samancı’ya 100 numaralı bir forma hediye edildi.