Şampiyonluk yarışında emin adımlarla ilerleyen siyah beyazlılar, rakiplerini 2.yarı attığı gollerle yıkıyor. İzmir ekibi, bu sezon attığı 21 golün 14'ünü 46 ile 90.dakikalar arasına sığdırmayı başardı.

Haber / Levent ARIÖZ

Sakaryaspor galibiyetiyle liderle arasındaki puan farkını 1'e indiren Altay, rakiplerini ikinci yarı attığı gollerle yıkıyor. Siyah beyazlılar attığı 21 golün, 14'ünü ikinci 45'lerde bularak puanları topladı. 4-0 kazandıkları Ligin ilk maçı olan Zonguldak Kömürspor mücadelesinde ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan İzmir ekibi, 51,63 ve 87. dakikalarda ağları havalandırarak 3 puanı hanesine yazdırdı. 2.haftada oynanan Kahramanmaraşspor karşılaşmasında 58 ve 60. dakikada İbrahim Akın ile Ozan Sol'un golleriyle maçı 2-1 galip bitiren Altay, 4.haftada farklı kazanılan Nazilli Belediyespor maçında 48,54 ve 90. dakikada attığı gollerle maçı 6-1 üstünlükle tamamladı. Ligin 6.haftasında Atatürk Stadı'nda konuk ettiği Karaagümrük maçında ilk yarıda kilidi açamayan siyah beyazlılar 63 ve 85.dakikada attığı gollerle maçtan 2-0 galip ayrıldı.

15 puan hanesine yazdırdı

8.haftadaki Fethiyespor mücadelesinde ilk yarıyı 1-0 geride kapatan İzmir ekibi, Muğla ekibine karşı da aynı tarifeyi uyguladı. İkinci yarıda coşan Cüneyt Biçer'in öğrencileri 74.dakikada Murat Uluç ve 90.dakikada Furkan'ın sayılarıyla çok önemli 3 puanı hanesine yazdırdı. İzmir ekibi 9.haftada 5-3 kaybedilen Kırklarelispor mücadelesinde 2.devrede 2 kez ağları sarssa da rakip takımın golcülerine engel olamayıp maçtan mağlup ayrıldı. Siyah beyazlılar 2.yarıda attığı gollerden 15 puan kazanırken, toplamda attığı 21 golle Gümüşhanespor'dan sonra Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup'un en çok gol atan 2.ekibi durumunda bulunuyor.

Görev adamı Murat Uslu

Geçen sezondan bu yana sağ bekte Necdet Kaba'yla çetin bir forma rekabetine giren Mehmet Murat Uslu, şans bulduğu her maçta sergilediği mücadeleci futbolla beğeni topluyor. Geçen yıl uzun süre Necdet Kaba'nın arkasında beklemesine rağmen yılmayan 25 yaşındaki oyuncu, son Sakaryaspor karşılaşmasında performansıyla alkış aldı. Ligin ilk 10 maçlık tablosunda 7 kez Necdet sağ bekteki görev alırken, Murat Uslu 3 defa forma şansı buldu. Murat'ın yükselen grafiği sonrası Teknik Direktör Cüneyt Biçer, hafta sonunda oynanacak Silivrispor mücadelesinde de genç oyuncuya savunmada yer vermesi bekleniyor.