Alsansancak Stadı'nın yenileme çalışmalarında belirlenen takvimde her hangi bir sapma olmadığını dile getiren Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, 2018-19 sezonunda emektar stadın kapılarını açacağını söyledi

ALTAY Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Alsancak Stadı'nın yenileme çalışmalarında belirlenen takvimde her hangi bir sapma olmadığını ve tesisin 2018-19 sezonunda kapılarını futbolseverlere açacağını ifade etti. Emektar stadın yıkılmasından sonraki sürecin ilk etapta yavaş işlemesinin, tesisin eski bir imar planı içinde yer almasından kaynaklandığını kaydeden Ekmekçioğlu "Büyükşehir Belediyesi'nin stat arazisi içindeki hissesini bedelsiz devretmesiyle tıkınıklık giderilirken, Büyükşehir ve Konak Belediye Meclislerinin imar değişikliği kararları ile süreç iyice hız kazanmıştır. İmar planı değişikliğinin İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanması en önemli adımlardan biri olmuştur" dedi.
Ankara'ya yaptıkları ziyaretler ve kent yönetiminin anlayışlı yaklaşımı ile 4 aylık sürede ihale aşamasına gelindiğini hatırlatan Ekmekçioğlu, böylelikle stadın yerine AVM yapılacağı iddialarının da boşa çıktığını vurguladı. Başkan Ekmekçioğlu, "Alsancak Stadı'nın Altay camiası için kırmızı çizgi olduğunu her platformda kararlı bir şekilde ifade ettik. Gelinen son noktada, proje, tüm onayların ardından 1 aylık askı sürecine çıkacak, itiraz olmaması halinde imar planı Büyükşehir ve Konak Belediyelerinde spor tesisi yerine, stadyum şeklinde değiştirilerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihale başlatılacaktır. Taraftarımızdan ricamız, mabedimize dönünceye kadar bugüne kadar verdikleri desteği sürdürmeleridir" diye konuştu.

Golcü Abdülkadir'in
performansı beğenildi

SPOR Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta yarın deplasmanda Cizrespor'u yenerek 3 haftalık galibiyet özlemini sonlandırmak isteyen Altay'da ara transfer döneminde Sakaryaspor'dan alınan golcü Abdülkadir Akyıldız, sergilediği performansla kendisine güvenenleri mahcup etmedi. İkinci yarının ilk haftasında siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk randevuda Anagold 24 Erzincan ağlarını havalandırarak takımına 3 puan getiren genç santrfor, son olarak Ankara Demirspor filelerini sarstı.
Hırslı futboluyla taraftarların beğenisini toplayan Abdülkadir, Erzincanspor'a karşı 85 dakika, Gölcükspor, Tekirdağspor ve Ankara Demir önünde ise 90'ar dakika görev aldı. Oynadığ 4 maçta fileleri 2 kez sarsan 23 yaşındaki futbolcu, ilk yarıda Sakaryaspor'da 5 gol kaydetmişti. Altay'ın bonservis ücreti ödeyerek kadrosuna dahil ettiği Abdülkadir, sakat Hüsamettin'in yokluğunda ilk 11'in vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Genç futbolcu 3. Lig'de 33, 2. Lig'de 13 gol kaydetti.

Cüneyt Biçer umutlu konuştu
TFF 3. Lig 3. Grup 24. Hafta maçında yarın Cizrespor ile karşılaşacak Altay zorlu deplasmanın hazırlıklarını Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde gerçekleştirdiği son çalışma ile tamamladı. Hafta içi İzmir’de taktik çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Teknik Direktör Cüneyt Biçer; “Takımın kondisyon eksiğini kapattık. Kayıplarımıza rağmen oyuncularımın 90 dakikalık performansından memnunum. Ligde 8 gün içinde üst üste 3 maç oynanacak. Tüm takımlar için kritik bir dönemeç. Direncimiz ve kadro genişliğimiz ile farkımızı hissettireceğiz. Öne geçtiğimiz maçlarda skoru koruyamadık. Savunma hattında gereken önlemleri alacağız. Cizrespor karşısında 3 puan alarak yeni bir seri yakalamak istiyoruz.” dedi. Siyah-Beyazlılarda tedavisi süren ve en az bir hafta daha dinlendirilecek olan Hüsamettin ile U-19 Milli Takımımıza çağrılan Atakan dışında eksik bulunmuyor.