Devre arası, gelecek sezonun başı derken, yenilenen tarihi Alsancak Stadı'nın hazır hale gelmesinin 2019-2020 sezonunun ortasını bulacağı ifade edildi. Yetkili firmanın ekonomik kriz sebebiyle çalışan sayısını yarı yarıya azalttığı ve misafir tribünün yapılması için bakanlıktan onay beklediği ifade edildi.

LEVENTİzmir ve Türk futbolunun tarihi yapılarından Alsancak Stadı'nın yeniden maç oynanacak hale geleceği tarihi sporseverler merakla bekliyor. Ancak ekonomik kriz sebebiyle tarihi stadın hazır olacağı zaman, gün geçtikçe erteleniyor. 2014 yılında kapatılıp, 2015’te yıkıldıktan sonra geçen sezon yeniden ihalesi yapılan Alsancak Stadı'nın kaba inşaatı büyük ölçüde bitirilmişti. İki tribün ve idari binanın çoğu tamamlanırken, stadın yükselmesi bir çok futbolseveri heyecanlandırmıştı. Ancak ülke çapında yaşanan ekonomik kriz, çalışmaların yavaşlamasına sebep oldu. Daha önce Ocak 2019'da maç oynanacak hale geleceği, ardından gelecek sezonun başına yetişeceği ifade edilen tarihi stadyumun, 2019- 2020 sezonunun devre arasına hazır hale geleceği ifade edildi.

Çalışanlar yarı yarıya düştü


Yetkililer, ekonomik kriz sebebiyle çalışan sayısının yarı yarıya düştüğünü, çalışmaların devam ettiğini ancak statın planlandığı gibi 2019 başına yetişmeyeceğini dile getirdi. Yetkili firmanın Buca'nın Kınık beldesine yapacağı yeni cezaevi inşaasında da yavaşlamaya gittiği ve ülkede dövizin artmasıyla yaşanan inşaa malzemelerinin fahiş artışından dolayı çalışmaların sekteye uğradığı gelen bilgiler arasında. Şu an Alsancak Stadı'nda çelik konstriksiyonun monte edilme çalışması sürerken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları binası tarafındaki kale arkasına yapılacak ek deplasman tribününün yapılması için bakanlıktan onay beklendiği ifade edildi. Bakanlıktan verilecek onay ve çıkacak ödeneğin ardından 3 bin 500 kişilik ek tribün yapılacak. Çatı montajı tamamlanmak üzere olan Alsancak Stadı'nda koltuklandırma, sıva, iç işçilik, tesisat işleri, ışıklandırma ile zemin drenajı, çimlendirme işlemleri sırada bekleyen işlemler arasında. Gelecek hafta İzmir ziyareti kapsamında Bakanlar'ın, Alsancak Stadı'nı ziyaret edeceği ve projenin geleceği ile ilgili açıklama yapacağı kaydedildi.


Söğüt ağaçlarına dokunulmayacak


Ayrıca Alsancak Stadı'nın sembolü olan kale arkasındaki söğüt ağaçlarına da dokunulmayacak. Betonarmenin ağaçların olduğu bölümden geçmeyeceği ifade edildi. Ancak bölgede kentsel dönüşümün yapılacağı, stadın kale arkası dışındaki bölümünden yol geçeceği, 35 katlı iki gökdelen ve okul yapılacağı için söğütlerin kaderinin belirsizliğini koruduğu ifade edildi.

Kaf Kaf Sasalı'da arazi bakıyor


Stat sürüncemesi uzun süre devam eden Karşıyaka'da Sasalı ihtimali gündeme geldi. Yıkılan İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri'nin arazisine inşa edilmesi planlanan yeni stadın ihalesi geçtiğimiz Temmuz ayında 2'nci kez iptal edilmesi sonrası yönetim, Çiğli Salçuk Yaşar Tesisleri'ne 18 bin kişilik stat projesi çizdirmişti. Şu an Karşıyaka'nın Sasalı bölgesinde arazi baktıklarını ifade eden KSK kulübü başkanı Turgay Büyükkarcı, "Atatürk Stadı'ndan kurtulmak için çözüm arıyoruz. Sasalı'da bir arazi bulup stat inşaa etme projemiz var. Yalı Stadı'nın olduğu bölgede çıkacak çözümü beklemek zaman kaybı olur. Göztepe ve Alsancak Statları'nın yapımı bile durma seviyesine geldi diye duyuyoruz. Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri ya da Sasalı'ya yapacağımız projeyle stat sorununu çözmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Göztepe stadı sorunsuz ilerliyor


Göztepe'nin 9 Eylül 2017 tarihinde büyük bir coşkuyla temeli atılan ve "Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi" adını alacak stadın inşaatı tam gaz devam ediyor. Göztepe camiasının yıllardır büyük bir özlemle kavuşmayı beklediği stadı, gece gündüz yapılan çalışmalar ile yükselmeye devam ediyor. Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin maraton tribününde tribün prekastlarının takılması işlemi sürerken güney tribününde ise tribünün taşıyıcı kolonları döküldü. Batı tribünleri tamamlanırken, zemin katın döşeme betonunun döküldü,. UEFA standartlarında olacak stat, 2019-2020 sezonunda Göztepe'nin iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak.