TAKIMIN YILDIZI: Mesut Özil

Dünya Kupası'nın en renkli gruplarından biri de F Grubu. Öyleki bu grupta son şampiyon apoleti ile Almanya, Kuzey Amerika'nın sıcak ikliminden Meksika, Avrupa'nın kuzeyi İskandinavya'dan İsveç ve Uzak Doğu ülkesi Güney Kore yer alıyor. Şüphesiz birçok futbolseverin hem F Grubu'nda hem de turnuvada favorisi Almanlar. Avrupa'nın lokomotifinde Türk asıllı yıldızlar Mesut Özil ve İlkay Gündoğan kadroda kendine yer bulurken, Beşiktaş'tan tanıdığımız Mario Gomez de son yıllarda forvet sıkıntısı çeken siyah beyazların gol yükünü çekmek için kadroda.

EMRE CAN BU KEZ YOK


Liverpool'dan İtalyan devi Juventus'a transfer yapan orta saha Emre Can ise Löw'ün 23 kişilik kadrosunda yer almadı. Son Dünya Kupası'nı (2014) kazanan Almanya ev sahibi Brezilya'yı 7-1'lik skorla hezimete uğratarak finalde de Arjantin'i geçmişti. Tarihinde 8 kez final oynayan ve 4 kez kupayı müzesine götüren Panzerler, turnuvaların en başarılı takımı olarak dikkat çekiyor. Almanlar turnuva takımı olarak biliniyor ve Rusya'da da en büyük kozları takımdaşlık olabilir... 200 yılından beri takımın başında bulunan ve sözleşmesi 2020'ye kadar uzatılan Joachim Löw ise tecrübesi ile fark yaratan hocalardan olacak. Son olarak Almanlar denilince akla gelen İngiliz futbolcu Gary Lineker'in "22 kişinin 90 dakika boyunca mücadele ettiği ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur" sözünü de hatırlatmadan geçmeyelim.

ALMANYA'NIN KADROSU:

Ter Stegen,Neuer,Trapp,Kimmich
Hector,Hummels,Boateng,Rüdiger,Plattenhardt,Süle,Ginter,Draxler,Kroos
Khedira,Mesut Özil,Goretzka,Brandt,İlkay Gündoğan,Rudy,Reus,Müller,Werner,Gomez


Kore kendine güveniyor


TAKIMIN YILDIZI: Heung-min Son

Son dönemde sineması ile birlikte futbolu da yükselişte olan Güney Kore'nin Rusya yolu zorlu virajlardan geçti. Uzak Doğu ülkesi Asya elemelerine 2. turdan başladı. Lübnan, Kuveyt, Myanmar ve Laos'un bulunduğu G Grubu'nda yer alan Güney Kore, 8 karşılaşma sonunda 8 galibiyet alarak 24 puanla grubu lider bitirdi ve 3. tura yükseldi. Güney Kore, 2. turda gruplarını ilk iki sırada bitiren 12 takımın, altışarlı iki grupta mücadele ettiği 3. turda, A Grubu'nda İran, Suriye, Özbekistan, Çin ve Katar ile yarıştı. 10 maçtan 4 galibiyet, 3 mağlubiyetle ayrılan Güney Kore, 15 puan toplayarak grubunu 2'nci tamamladı ve Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

2002'DE BAŞARILI OLDULAR

Daha önceki turnuvalarda 2002'de İtalya'yı yıkan golü atan Ahn Jung-Hwan başta olmak üzere Cha Bum-kun, Lee Woon-Jae, Hong Myung-bo, Park Ji-Sung'un gibi yıldızlarla mücadele eden Güney Kore, bu turnuvada da Ki Sung-yeung,Son Heung-min ve Hwang Hee-chan gibi Avrupa'da top koşturan yıldızlarına güveniyor. 9. kez finallerde boy gösterecek olan Güney Kore, en büyük başarısını, Japonya ile beraber ev sahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası'nda elde etti. Kore, 16 yıl önceki turnuvada 3.'lük maçında Ay Yıldızlılar'ımıza yenilerek turnuvayı 4'üncü bitirdi.

GÜNEY KORE KADROSU

Gyu Kim, Hyeon Kim, Hyeon-uh Jo, Ban-seok Oh, Gwon Kim, Soo Jang, Hyeon Jung ,Seon Yun, Ju-ho Park, Cheol Hong,Yong Lee,Yong Ki,Young Jung,Se-jong Ju,Yo-han Ko,Min Mun,Min-uh Kim,Ja-cheol Koo,Jae-song Lee,Min Son,Woo Lee,Chan Hwang,Shin-uk Kim

İSVEC-Guidetti

 

İbrahimovic'siz İsveç


TAKIMIN YILDIZI: John Guidetti

FUTBOLSEVERLER elemelerde, İsveç'in Rusya 2018'e gidip gidemeyeceğinden çok efsanevi yıldız Zlatan İbrahimoviç'in Rusya'da olup olamayacağını merak ediyordu. İsveç turnuvaya katılan taraf oldu. İbrahimovic ise kadroda yer almadı. Artık ülke ile kataloglarda bile kendine yer bulan efsane isim İbrahimoviç'ten yoksun çıkcak turnuvaya İsveç, EURO 2016'da hayal kırıklığı yaşamıştı. O turnuvada bir gol atan (İrlandalı futbolcu Ciaran Clark kendi kalesine gol atmıştı) İskandinavlar, 1 puanla grup sonuncusu olarak turnuvaya veda etmişti.

12'NCİ KEZ KATILIYORLAR


Turnuvalarda 12. kez yer alan sarı lacivertliler, 1958'de Brezilya'nın ilk kez dünya zirvesine çıktığı maçta sambacıların rakibiydi. O turnuvayı ikinci bitiren İsveç, 1938'de de 3. olmuştu. Son yıllarda kaliteli ayaklar çıkarmasına rağmen (Ljungberg, Henrik Larsson, Tomas Brolin, İbrahimovic gibi) Dünya Kupası'na katılmakta zorluk çeken İsveç'in ilk planı gruptan çıkmak olacak.

İSVEÇ'İN KADROSU

Olsen,Johnsson, Nordfeldt, Granqvist, Lindelöf, Lustig, Augustinsson, Olsson, Krafth, Jansson, Helander,Forsberg, Jimmy Durmaz, Larsson, Claesson, Ekdal, Hiljemark, Svensson, Rohden,Berg,Toivonen, Thelin, Guidetti


Meksika turnuvaları kaçırmıyor


TAKIMIN YILDIZI: Marquez

Kupalarda görmeye alışık olduğumuz ve formundan çok 1986'daki ev sahipliği yaptığı turnuvada taraftarının Meksika Dalgası diye bilinen tribün şovundan tanıdığımız Meksika, 16. kez finallerde. Dünya Kupası tarihinde 53 maç yapan Meksika, bu maçlardan 14'ünü kazandı, 14'ünden beraberlikle, 25'inden mağlubiyetle ayrıldı. Turnuvaya son olarak 2014'da katılan Meksika, Dünya Kupası tarihi boyunca 57 gol attı, kalesinde 92 gol gördü.

EFSANELER GEÇTİ


Hugo Sanchez, Jorge Campos, Cuauhtemoc Blanco, Antonio Carbajal, Jared Borgetti gibi isimlerden tanıdığımız yeşiller futbolseverlere her zaman sempatik gelen takımlar arasında. İlerlemiş yaşına rağmen tecrübeli isim Marquez, eski Galatasaraylı Giovani dos Santos ve Chicharito kalaplı Javier Hernández ve bu yıl yıldızı PSV'de parlayan Hirving Lozano'yu kadrosunda bulunduran Meksika'nın en güvendiği yönü ise turnuvalardaki tecrübesi.

MEKSİKA'NIN KADROSU:

Ochoa,Talavera,Corona,Moreno,Layun,Reyes,Salcedo,Ayala,Marquez,Alvarez,Herrera,Guardado,J. Dos Santos,Gallardo,Fabian,Chicharito,Jimenez,Vela,Corona,Lozano,Aquino,Peralta,G. dos Santos