Süper Lig'in ilk yarısında Eren Derdiyok'la birlikte en çok gol atan 2 yerli oyuncudan biri olan Göztepeli Yasin Öztekin, Fenerbahçe'nin transfer gündemine girdi. Ligin ilk devresinde 7 kez fileleleri sarsıp Göz Göz'ün en golcü isimlerinden biri olan 31 yaşındaki futbolcu ile sarı lacivertlilerin ilgilendiği öğrenildi. Bir an önce alt sıralardan kurtulmak isteyen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Ersun Yanal'ın mutlak alınmasını istediği Yasin'in de yeniden İstanbul'a dönmeye sıcak baktığı öğrenildi. Yabancı kontenjanı dolu olan İstanbul ekibinin, yerlilere yöneleceği ve sol açıkta verim alınamayan Valbuena ve Aatıf Chahechouhe'nun yerine Yasin'e o bölgede şans vermeyi planladığı ifade edildi.

Yasin son maçta yoktu

Sarı kırmızılıların da Yasin karşılığında F.Bahçe'de gözden düşen Aatıf Chahechouhe'yu istediği gelen bilgiler arasında. Bu sezon sarı kırmızılılar adına 7 gol, 2 asist yapan Yasin Öztekin, ligin 16. haftasında oynanan Bursaspor maçında oyundan çıkarken, Teknik Direktör Kemal Özdeş'le sorun yaşamıştı. Deneyimli futbolcu, ilk yarının son haftasında Ankaragücü karşılaşmasında boynundaki ağrı nedeniyle kadroya dahil edilmemişti. Öte yandan sarı kırmızılıların transfer çalışmaları sürüyor. Sol bek arayışlarını hızlandıran Göz Göz, ara transfer döneminde en az 3 takviye gerçekleştirmesi bekleniyor. Sarı-kırmızılılar Udinese'den Iraklı Ali Adnan, PSV Eindhoven'den Avustralyalı Aziz Behich ve Celtic'ten Honduraslı Emilio Izaguirre ile ilgilendiği ifade edildi. Levent ARIÖZ

Aatıf gol krallığı yaşadı

1986 yılında yılında Fransa’da dünyaya gelen Aatıf Chahechouhe aslen Faslı olan bir ailede yetişti. Futbol kariyerine 2005 yılında Racing Paris’te başlayan Aatif, 2012-13 sezonunda Spor Toto Süper Lig Kulüpleri'nden Sivasspor’a transfer oldu. 2013-2014 sezonunda Süper Lig’e golleriyle damga vurdu. Takımıyla birlikte çıktığı 34 lig maçında 17 kez fileleri havalandırarak 10 da asist yapan Chahechouhe sezonu gol kralı olarak tamamladı. Faslı yıldız başarılı performasını 2014-2015 sezonunda da devam ettirerek Lig'de 33 maçta 13 gol kaydetti. Sivasspor’da forma giydiği 3. sezonda da istikrarlı oyununu devam ettiren Aatif, 33 maçta 12 gol kaydetti. 2016-17 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Aatıf, İstanbul takımında 70 maçta 14 kez ağları havalandırdı.