İlk UEFA Avrupa Ligi maçında evinde Krasnodar karşısında bir çok net pozisyondan faydalanamayıp sahadan 1-0 yenik ayrılan Akigolar, grup maratonuna puansız başladı.

Tarihin ilk UEFA Avrupa Ligi maçında evinde Rusya temsilcisi Krasnodar'a tek golle mağlup olan Akhisarspor, kaçırdığı fırsatlara yanıyor. Spor Toto Akhisar Stadyumu'ndaki maçta hem bu sezon Süper Lig'deki kötü performansıyla üzdüğü taraftarının gönlünü almayı hem de Avrupa'daki macerasına puanla başlamayı hedefleyen yeşil-siyahlı ekip, ilk yarıda Seleznyov, ikinci yarıda Vrsajevic'le 2 topu direkten dönünce hedefine ulaşamadı. Avrupa'ya puansız başlayan Akhisarspor, 4 Ekim'de Belçika'da Standard Liege'e konuk olup 25 Ekim'de ise zorlu Sevilla deplasmanına çıkacak. Müzesinde 5 UEFA Kupası bulunan İspanyol ekibi Sevilla, ilk maçta Liege'i 5-1 yenerek iddiasını kanıtladı.

Kavçak: İstek ve arzudan memnunum


Akhisarspor'da Teknik Direktör Saffet Susic'in ligdeki kötü gidişle görevden alınması üzerine ilk Avrupa sınavına takımın dümeninde çıkan Cem Kavçak, "Kazanıp takım içindeki özgüveni arttırmak, motivasyon sağlamak istiyorduk. Ancak kazanamasak da saha içindeki istek, arzu, oyuncuların ekstra motive olmaları bizim için önemli. Hafta sonu ligde Galatasaray maçımız var. Artık ona en iyi şekilde hazırlanacağız" diye konuştu. Teknik direktör arayışını sürdüren Akhisar'da Kavçak, takımı Galatasaray maçına da kendisinin çıkaracağını söyleyip, "Sonra önümüzde süre olacak. Yönetimle oturup konuşuruz" dedi. Kavçak, maçta bekleneni veremeyen Seleznyov'un ligde cezalı olduğu için form düşüklüğü yaşadığını belirtti.