EURO 2020 Avrupa Kupası elemelerinde gösterdikleri mücadele hırsı ve başarıyla bütün ülkeyi kenetleyen A Milli Takımımıza olan güven tartışmasız doruk noktasında. Futbol severler her ne kadar Uluslar Ligi'nde istenilen başarı sağlanamamış ve lig düşülmüş olsa da Şenol Güneş ve öğrencilerine tam destek vermekte. Özellikle Avrupa Kupası elemelerinde Fransa'ya karşı sahaya koyulan oyun ve Fransa'dan 2 maçta alınan 4 puan Millilerin Hollanda ve Norveç karşısında da aynı hırs ve enerjiyle sahaya çıkacaklarına ve bizleri tekrar gurulandıracaklarına olan inancımız tam. En son 2002 Dünya Kupasına yine Şenol Güneş liderliğinde giden A Milli Takım, 20 yıl aradan tekrar milli takımlar düzeyinin bu en prestijli kupasına katılmak için mücadele edecek.

FIFA 2022 Dünya Kupası elemelerinde G Grubuna düşen Milli Takımımız'ın grubunda zorlu takımlar yer alıyor. Kuraya 1. ve 3. torbadan katılan Hollanda ve Norveç grubumuzun en tehlikeli ekipleri olarak gösteriliyor. Frank de Boer önderliğinde eski güzel günlerine dönmek isteyen Hollanda Milli Takımı'nın en tehlikeli ismi tabi ki hücum hattında yer alan Memphis Depay. Savunmasında da bazı otoritelerce dünyanın en iyi defans oyuncusu olarak gösterilen Virgil van Dijk ve geleceğin en iyi savunmacılarından birisi olması beklenen Matthijs de Ligt yer alıyor. Bu isimlerin dışından birçok dünya yıldızını bünyesinde barındıran Hollanda'ya karşı alacağımız her puan gruptan çıkma şansımıza artı katkı sağlayacağı hiç şüphesiz. Grubun bir diğer önemli takımı ve hatta birçok spor yorumcusuna göre ikincilik için çekişmeye gireceğimiz Norveç. Norveç Milli Takımı'nda oldukça yakından tanıdığımız isimler yer alıyor. Geçen sezonu Trabzonspor'da geçiren ve bir gol makinasına dönüşen Sörloth yer alıyor. Sörloth ile birlikte hücum hattın görev alan ve dünyanın en iyi genç yeteneği olarak gösterilen Erling Braut Haaland Millilerimizi en çok zorlayacak isimlerden birisi konumanda. Belçika Milli Takımı'nın 2-3 yıl önce yakaladı altın jenerasyona benzer bir jenerasyon yakalayan Norveç, elinde oldukça genç ama bir o kadar da yetenekli isimler bulunduruyor.

Bu 12 puan çok önemli

Grubumuzda yer alan Karadağ ve Letonya'ya gruptaki sıralamayı etkileyecek takımlar gözükle bakılıyor. Bu iki takıma karşı galibiyet alınması çok önemli. Bu iki takımdan alınacak 12 puan ve çekimeye girdiğim Hollanda ile Norveç'ten içerde alıcağımız 3 puan çok değerli olucak. Gruptan çıkmanın yolunun Karadağ ve Letonya'ya puan kaybetmemeden geçtiğini unutmamakta fayda var.

Zayıf halka

Grubun en zayıf halkası olarak gösterilen ve UEFA tarafından 2013 yılında tanınan Cebelitarık Milli Takımı grupta bütün takımlarca 3 puan gözüyle bakılan mücadelelere ev sahipliği edecek. Kadrosun mesleği futbolculuk olan yalnız 2 oyuncusunun bulunduğunu bildiğimiz takımın diğer bütün oyuncuları yan meslek olarak futbol ile ilgilenmekte.