Bucaspor teknik direktörü Algun Erdem, ilk yarının bitimine kadar en az 17 puan toplamaları durumunda, ikinci yarı kümede kalma adına yarışın içinde olacaklarını ifade etti

LEVENTDeplasmanda Çorum Belediyespor'a 4-1 mağlup olarak galibiyet hasreti devam eden Bucaspor'da Teknik Direktör Algun Erdem, ilk yarı hedefini açıkladı. Cumartesi günü oynanacak Karacabey Belediyespor maçına günde çift idmanla hazırlanan sarı lacivertlilerde Algun Erdem, devreye kadar en az 17 puan toplamaları gerektiğini ifade etti. Erdem, "Göreve geldiğimizden beri zirveye oynayan takımlarla mücadele ediyoruz. Karacabey karşısında sahaya 3 puan için çıkacağız. Bursa ekibiyle oynadıktan sonra da görece kolay bir fikstür önümüzde olacak. Alt sıralardaki direkt rakiplerimiz Ankara Adliye, 1461 Trabzon ve Fatsa'yla karşılaşacağız. Onlar da bizim ilk haftalarda oynadığımız dişli takımlarla mücadele edecek. İlk yarının bitimine kadar 17-20 puan dilimini görebilirsek ikinci yarı ligde kalma adına rahat ederiz" dedi.


Kolay pes etmeyeceğiz


Karacabey Belediyespor maçı öncesi eksiklerinin olduğunu vurgulayan Teknik Direktör Algun Erdem, "Takımda eksiklerimiz var. Çağlayan hala sakat. Barış'ın 3 maçlık daha cezası var. Cuma'nın sarı kart cezası devam ediyor. Zaten kısıtlı rotasyonumuza eksikler de eklenince sıkıntımız artıyor. Yine de Karacabey karşısında elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bucaspor taraftarı şunu bilsin ki gurur duyacağı bir takımımız var. 18 yaş ortalamsıyla canlarını dişine takıp arma için mücadele ediyorlar. Biz daha pes etmedik. Son maçın 90. dakikasına kadar bu kavga devam edcek. Bu kavga kişilerin değil Bucaspor'un kavgasıdır. Bu takımın yüzde 80'i geçen sene U19 takımında forma giyiyordu. Barış, Saruhan, Hasan ve Ömer'den başka tecrübeli oyuncumuz yok ki bu futbolcular bile başka takımlarda genç statüsünde. Biz tüm dezavantajlara rağmen inandık ve Bucaspor'u kümede tutacağız" cümlelerini kullandı.


İdmanın dozu arttı


Bucaspor, ligdeki ilk galibiyetini cumartesi günü Karacabey Belediyespor karşısında almak için
tesislerde sıkıyönetim ilan etti. Haftayı çift idmanla açan sarı lacivertlilerde teknik direktör Algun Erdem idmanların dozunu artırdı. Özellikle savunmacılarla özel olarak ilgilenen Erdem, oyuncuların adeta pestilini çıkardı. Erdem, defans oyuncuları Ömer Kanberoğlu, Doğan Çamlı, Sabahattin Destici, Çetin Can ve Hakkıcan Fotbolcu'ya sık sık direktifler vererek ikili mücadeleden kaçmamaları uyarısında bulundu. Deneyimli teknik adam savunmacılara, hava topu karşılama, rakip oyuncuya pres yapma ve dayanıklılık çalışması yaptırarak eksiklerini gidermeye çalıştı. Orta saha ve forvet oyuncuları defans oyuncularından ayrı olarak çift kale maç yaptı. İkili mücadele sırasında dizine darbe alan Saruhan Fındıkçı, yere yığılarak teknik heyeti korkuttu. Genç oyuncunun durumunun ciddi olmadığı ve Karacabey maçına yetişeceği bildirildi.