İzmirspor Teknik Direktörü Serkan Baziya ile kuzeni Gökhan Baziyar 12 yıl sonra aynı takımda buluştular. 2005-06 sezonunda Buca Belediyespor'da birlikte top koşturan amca çocukları, bu kez hoca-futbolcu uyumuyla takımını başarıya taşıyacak.

Süper Amatör Lig Beyaz Grup'ta son iki maçını kazanarak yeniden Play Off hattına kendini atan İzmirspor'da kuzenler 12 yıl sonra aynı takımda buluştular. Lacivert beyazlıların teknik direktörü Serkan Baziya ile futbolcu Gökhan Baziyar Şimşek'in başarısı için tek döküyor. Amca çocukları olan ikili 2005-06 sezonunda Bucaspor'da birlikte top koşturtuktan 12 yıl sonra bu kez hoca-futbolcu ortaklığıyla Şimşek'te görev alıyor. Ahmet Saray'ın teknik direktörlük görevinden ayrılmasıyla ligin 12. haftasındaki Narlıdere Belediyespor maçıyla İzmirspor'da antrenörlük koltuğuna oturan Baziya, ilk transferlerinden birini kuzeni Gökhan'ı alarak yapmıştı. Futbolculuk döneminde Gökhan'ın santrfor, kendisinin ise ofansif orta saha bölgesinde görev aldığını belirten Serkan Baziya, "Futbolculuk döneminde çok pas alışverişinde bulunuyorduk. Şimdi de hoca-futbolcu bağlantısını kuruyoruz. Geçen sezon İzmirspor'da oynadı. Futbolculuğunu çok iyi biliyorum. Yaşı ve karakteriyle bize ağabeylik yapacak. Kendisinden sonuna kadar yararlanacağız" dedi.

Tek fark "R" harfi


Gökhan Baziyar ise kuzeni Serkan Baziya ile soyadındaki R harfi farkını şöyle anlattı:Soyadı kanunu çıktığı dönemde Serkan Hoca'nın dedesi "R" harfini eksik yazdırınca bu fark ortaya çıktı. İkimiz amca çocuklarıyız. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bunun faydasını saha içinde göstermek amacındayız." Pazar günü oynayacakları Bayındırspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Baziyar, "Haftayı 3. sırada kapattık. Bir basamak üstümüzde yer alan Bayındırspor'u mağlup ederek ikinci yarıda arkamıza aldığımız rüzgarı devam ettirmek istiyoruz. Şampiyon olmak istiyorsak grubumuzda kalan 12 maçın hepsini kazanmak amacındayız. Önce grup şampiyonu olup daha sonra Play Off'larda Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek dereceyi elde etmek istiyoruz" dedi. Geçen sezon ile bu yılki takımın farkını da anlatan 35 yaşındaki forvet, "Geçen yıl şampiyonluk parolasıyla başlayıp, Play Off'larda kritik sakatlıklar yaşayıp üst lige çıkamadık. Bu yıl ise oyuncu grubumuz takım ruhunu yakalamış durumda. Daha hırslıyız ve İzmirspor'u bir an önce bu ligden kurtarmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.