Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar, çocukların sosyal medyadan ve fenomenlerden etkilendiğini iddia etti ve “Elinizi çocuklarımızın üzerinden çekin ve para uğruna harcamayın” diyerek Kerimcan Durmaz, Danla Bilic ve Enes Batur'a dava açtı.
Sosyal medyanın giderek çığrından çıktığı hepimizce malum. Ancak küçükleri korumak, örgütlerden, derneklerden önce ailelerin görevi.
Bacak kadar çocuğu ile ilgilenmek yerine eline tablet, telefon tutuşturan veli çok. “Teknolojiye benden daha hakim” diyerek övünen bol.
Erhan Nacar davasında ne kadar başarılı olacak önümüzdeki günlerde görürüz de benim de eğlenerek takip ettiğim Kerimcan ile ilgili “sekiz yaşındaki bir erkek çocuğu Kerimcan'ı izleyerek ruj sürebiliyorsa, bu çocuğun ilerisini düşünün. Erkek adam ruj sürer mi” diyor.
Kerimcan'ın cinsel tercihi belli. Bu konuda kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok diye düşünenlerdenim.
Kerimcan yaşananlar karşısında yaptığı açıklamada, “Şu zamana kadar hiçbir büyüğüme saygısızlık, hiçbir küçüğümü de yanlışa yönlendirecek kötü şey yapmadım. Sosyal medya profilleri kişiye özel, istenildiğinde takip edilir, istenildiğinde takip edilmez. Televizyonda yayınlanan programlarda, dizilerde, filmlerde veya haberlerde geleneksel aile hayatımıza uymayan davranışları daha fazla izliyoruz. Çocukların bana özendiği ve yanlış olduğu aksettiriliyor. Bu tarz şeyler özenmeyle olacak şeyler değil. Bunun hesabını vereceksem Allah'a kendim vericem” dedi. Haklı...
SAÇMA SAPAN KONUŞANLAR
Katıldığı bir televizyon programında Ahmet Kural-Sıla olayı üzerinden kadına yönelik şiddeti değerlendiren Tuğba Ekinci, ‘Böyle şeylere maruz kalmamak için, bir bayan olarak erkeklerin üstüne çok gitmemek lazım. Türk erkeği sevdiği kadına el kaldırır. Ben ilişkilerin tatlı sert olmasından yanayım’ dedi ve şimşekleri üzerine çekti. Magazin programlarının, sosyal medyanın en çok konuşulanı oldu. Zaten amacı da buydu.
Geçmişte Hülya Avşar da benzer saçmalığa imza atmış, sırf dikkat çekmek için, “Kadınlar bazen kaşınıyor, akıllı kadın dayak yemez” demişti.