Adı Rayka Kumru... Kartvizitinde Seksolog yazıyor. İnsana önce tuhaf geliyor. Böyle bir bilim dalı var mı? diye. Var... Hem de dünyanın en saygın üniversitelerinde okutuluyor. Bizim uzmanımız İngiltere'de tahsil görmüş. Avrupa Seksoloji Federasyonu'nun da genç üyesi... Üreme, cinsel haklar, rıza ve cinsel sağlık konularında uzman...

Cesurca en temel sorunumuza el atmış...

“Ben nereden geldim” diye soran, aldığı “Yavrum seni leylekler getirdi “ cevabını yemeyen veletler için de bir kitap yazmış. Kitabın adı: Hoş geldin...

Aslında kitap büyükleri de kapsıyor.

Kendisiyle yapılan bir röportajda cinselliğe bakışımızın sorunlu olduğunu söylemiş. Nedenini de şöyle açıklamış; “Bunun temelinde bilimi esas almamak, kişilerin görüşlerini, başkalarının hak ve özgürlüklerinden üstün tutmak, alana ve kişiye saygı duymamak. Hakkın olmayanı kendinde hak görmek var.”

E bunlardan bizde çok.

Sokağa çıkın bu özelliklere sahip çok kişiye rastlarsınız.

Hatta çalma çırpma, hak yeme konusunda uzmanlaştığı halde; iri iri laflarla namustan bahsedenleri de göreceksiniz.

Psikiyatristler de, birçok sorunun temelinde cinselliğin yattığını iddia ediyor.

Anlaşılıyor ki bir sorun diğerini tetikliyor ve sarmal hale getiriyor.

Sekse bakış açınız sorunluysa; psikolojiniz de, sosyal hayata bakış açınız da sorunlu demektir. Tersten söylersek; hayat konusunda arızalı bir tutumunuz varsa, cinsellik konusunda da farklı değilsiniz.

Rayka Kumru Hanım ayrıca cinsellik konusundaki bilgi kirliliğinden yakınmış ve bilgisiz insanların çok konuşmasını eleştirmiş.

Haksız da değil.

Bırakın bu dünyayı, öbür dünya için bile fetva veren alimler var...

Dikkat ederseniz bilimi esas almamak, hak yemek, saygı duymamak, hakkı olmayanı kendinde hak görmek, bilgi kirliliği, bilgisiz insanların ulu orta konuşması zaten bizim temel sorunlarımız. Toplum olarak da en çok yakındığımız şeyler bunlar.

Buradan şu sonuca varabiliriz.

Yukarıda ne oluyorsa aşağıda da o oluyor...