Seçimlere 27 gün kaldı. Seçim beyannameleri açıklandı. Vaatler dile getiriliyor, hedefler gösteriliyor, oy isteniyor. Oy verecek vatandaşın “KİME, NE İÇİN?” oy vereceğini sorgulaması, oyunu varacağı karara göre kullanması önemlidir. Özgür ve demokratik bir ortamda mı seçimlere gidiyoruz? Bir muhalefet partisinin mitingi öncesi asılan pankart ve dövizleri polis ve itfaiye aracılığı ile kaldırtan bir valinin, seçim sonuçlarının iktidar aleyhine olma olasılığı karşısında OHAL yasasına dayanarak sandıklara el koymayacağının garantisi var mı?
3Y (yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar) ile mücadele sloganı size 2002 seçimlerini hatırlatıyor mu? 2009'a kadar FETÖ ile kol kola girerek Ergenekon ve Balyoz davaları ile TSK'yı itibarsızlaştırmaya çalışan, Diyarbakır meydanında “MEGRİ, MEGRİ” diye Kürt açılımı başlatan daha sonra “DOLMABAÇE” protokolünü açıklayan kimler? Üretken, teknolojiyi öngören bir ekonomik yapıyı değil ithalata dayalı bir ekonomik yapıyı öngören benimseyen, bunun oluşturduğu açığı kapatmak için Cumhuriyet kazanımlarını ihale yasasını belki yüz defa değiştirerek belli bir takım iş adamlarına satan kim? Köprü ve benzeri yatırımlarda hedeflere ulaşılamaması sonucu farkı senin benim vergilerimle oluşan hazineden karşılayan kim? Şeker fabrikalarının satışı ile zaten yüksek olan işsiz sayısını arttıran köylünün ürününün değerini vermeyen, özgürlük ve eşitlik arayan akademisyen ve gençlere polis baskısı uygulayan, her sınavı şaibeli olan eğitim sistemini beş defa değiştiren kimler?
İzlenen dış politika ile “STRATEJİK” yalnızlık konumuna giren, Kıbrıs, Suriye, terör gibi konularda tezleri kabul görmeyen bir ülke durumuna nasıl geldik? Bu vaatler sizin cebinize nasıl yansıyacak ailenize ne getirecek? Her şeyden önce bunlara inanıyor musunuz? Kendinizi sorgularken bu ve buna benzer onlarca başka soruyu sorun. Oy değerlendirmenizi ona göre yapın.