PKK’lı Osman Öcalan’ı ekrana taşıyarak bir skandala imza atan TRT’de skandallara doymadı.

Sözde tarafsız TRT’de adeta gündemden düşmemek elinden ne gelirse yapıyor. En son istihdam fazlası gerekçesiyle, 143 çalışanı isteği dışında, 80 çalışanı ise kendi isteği ile başka kurumlara gönderdi; 2 bin 100 çalışanını da emekliye ayırdı. Buna karşın son 14 ayda bin 422 yeni personel alındı. Bu arada TRT’ye alınan personelin çoğunun yönetici pozisyonlarda istihdam edilecek olması da ilginç. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Devlet Personel Başkanlığı’nın TRT’nin istihdam fazlası personel olarak belirlediği çalışanlarının atama tekliflerini yeterli zamanda yapamadığı ve gerekli atama tekliflerini yapabilmek için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde düzenleme yapıldığı ortaya çıktı.

Bütün bu olanlara karşın TRT devekuşu örneği açıklama yaparak bu haberlerin gerçek dışı olduğunu açıklıyor.

Günlerdir gazeteler, sosyal medya TRT haberleri ile adeta yıkılırken böyle komik bir açıklama yapılıyor.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TRT’nin iktidar partisinin yayın organı haline getirildiğini belirtti: “AKP tarafından çıkartılan KHK ile değişim ofisi adı altında ikna odaları kuruldu. Personellerden bir kısmı tehdit edildi. Bin 786 personeli teşvik adı altında ikna odaları vasıtası ile emekli edildi. TRT’nin Anayasa ve kendi yasasına göre özerk ve tarafsız bir kamu hizmeti yayıncısı olması gerekiyor. Ancak Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile kamu hizmeti anlayışıyla hizmet sunması gereken bir yayın kurumu olmaktan çıktı.”

Haber-Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, TRT’de muhalif görmek istemedikleri için deneyimli insanları gönderip, gazetecilikle alakası olmayan insanların TRT’ye getirildiğini söyledi: “Kamu hizmeti yayıncılığı bitti.TRT halk tarafından finanse edilen, halk tarafından denetlenen, şeffaf olması gereken, doğru, tarafsız bilgi vermesi gereken ve kamu hizmeti yayıncılığı yapmakla mükellef bir kurum olmaktan çıktı.”

Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu da 703 no’lu KHK’nın ardından kamu hizmeti yayıncılığının sona erdiğini söyledi.

Türkiye Kamu- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise TRT’nin tarafsız, bağımsız, özerk yapısının ortadan kalktığını kaydetti. Kahveci, bu arada Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün lağvedilmesi ile sarı basın kartının direk saraya bağlandığını ve bunun sonucu toplumun muhalif, özgürlükten yana, laik olan kesimin gazetecilik yapmasının önüne engel konulduğunu belirtti.

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.