Seçim sürecinin sonuna doğru yaklaşırken siyasi trafik oldukça karışacak gibi gözüküyor. Partilerin siyasi kadrolarında yer alanlar bir yanda milletvekilliği hesabı yaparken, uzun vadeli düşünenler şimdiden kulis çalışmalarına başladılar. Bu gelişmeler parti içi ve parti dışı bazı beraberliklerinin zeminini de oluşturuyor.

AKP’deki 3 dönemlik seçilme sürecinin bu kapsama giren 121 milletvekilini yeni arayışlara soktuğu gözlemleniyor. Ocak ayı sonrası siyasete devam etmek isteyenlerin parti içi demokrasinin tabana değil lidere bağlı bir anlayışla yürütülmesinde kendilerine şans verilmeyeceği yaklaşımı ile farklı siyasi platformlarda yer arayışındalar. Bu sadece milletvekilleri için değil örgüt birimlerinde yer alanlar içinde geçerli.

Bu durum salt AKP için değil, İYİ Parti-MHP, HDP ve sol tandanslı partiler için de geçerli. Bunlar içinde kuşkusuz en önemli gelişmelerden biri de CHP’de yaşanacak gibi. Kulislere yansıyan duyumlara göre bundan bir süre önce CHP’den istifa eden Aslı Baykal’ın Deniz Baykal’a en yakın iki eski CHP milletvekili Yılmaz Ateş ve Mehmet Sevigen’le birlikte Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’ne katılacak olması.

CHP’nin Kemalist çizgisinden ayrıldığı gerekçesi ile partiden ayrılan Aslı Baykal’ın siyasete nasıl bir katkı koyacağını zaman gösterecektir. Deniz Baykal’ın bu gelişmeler karşısında sadece “Ben CHP’li olarak doğdum CHP’li olarak öleceğim” şeklinde tepki vermesi yine kulislere yansıyan duyumlar arasında.

Kısacası “çarşı” karışık. Demirel’in “24 saat siyasette önemli bir süredir” sözünü süreç içersinde epeyce dillendireceğiz gibi gözüküyor.