Tepkiler çoğalınca biraz azalttılar ama her ağızlarını açtıklarında kadına dokundurmaya devam ediyorlar. Nede olsa “kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin” kültüründen geldikleri için, kadınları aşağılayan söz söylemek onlar için sıradan bir olay. Kahkaha atmanın, başını açmanın, hamile hamile sokakta dolaşmanın onlara göre yorumu farklı... Bu mantığın sonucunda, kadına şiddette dünya şampiyonluğuna gidiyoruz....

Dün, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ydü. İzmirli kadınlar bu yıl, İzmir Kadın Platformu aracılığı ile, “Evde, işte, sokakta, kampüste şiddet her yerde, çözüm örgütlü mücadelede” sloganıyla sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Eşitlik İçin Kadın Platformu da, Türkiye'de her gün üç kadının katledildiğini hatırlatarak yıllardır süren bu durumun sona erdirilmesi için kadınları güçbirliğine çağırdı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise ekonomik krizin kadınlar üzerindeki baskıyı artırdığını belirtti.

Sebep arayanlar için alın size bir sebep daha.

Yıllardır kangren olan bir sorunu akşamdan sabaha düzeltmek mümkün değil. Başta da açıklamaya çalıştığım gibi bu bir kültür meselesi. Bir bakıyorsunuz en ezik, en içine kapanık, en sakin adam evde karısını dövüyor, çocuklarına şiddet uyguluyor.

Yani bu işin bir ölçüsü yok ve duracak gibi de görünmüyor. Üstelik mevcut yasaların uygulanmadığını görüyoruz. Kadını öldürürken kabadayı olan, hakimin karşısında takım elbiseli ve hazır oldaysa iyi halden indirim alabiliyor.

Çok sevdiği için öldürmekten kaçınmayan bir mantıkla baş etmek zor.

Üstelik taş uzaktan gelmiyor. Faillerin çoğu yakından. Koca, eski koca, sevgili, eski sevgili, baba, abi, oğul... Yani aslında kadınların güvenmek istedikleri erkekler.

Rakamlara baktığımızda sonuç ürkütücü...

Bütün bunları içinizi karartmak için yazmış değilim.

Eğer bütün dünyada kadına şiddet günü diye bir gün varsa, bizim görmezden gelmemiz olamaz. Olursa da fazla kaçamayız. Nitekim kadınlar artık daha gür bir şekilde seslerini çıkarmaya başladı.

Benim burada şahıs olarak istediğim bir şey var.

Aman efendiler, kadınlara şiddeti protesto eden kadınları, şiddetle durdurmaya kalkmayın. Abi rica ediyorum. Bari bu gün...

Çok şey istiyor da değil yani...