Şiir, yaşamımın anlamı, değeri… Bunca dergide yazmışım, beş şiir kitabına kayıtlanmışım, dost sözlerle onurlanmışım, güzel dostlar kazanmışım… Ne mutlu bana!

Daha önce Turgutlu’da, yakın zamanda Tire’de 6 yıldır yaşamını sürdüren KASABADA ESİNTİ Dergisi'nin 20. sayısında beş değerli şair dostum; Sina Akyol, Mehmet Yaşar Bilen, Mehmet Sadık Kırımlı, Selami Şimşek ve Atila Er içtenlikli yazılarıyla duygulandırdılar, gönendirdiler beni.

Bencillik edeceğim biraz; bağışlarsanız, bugün o yazılardan kısa alıntılar yapacağım.

Elli iki yıllık dostum şair Sina Akyol’dan: “Kimi şairlerimizin hemen hiç kullanmadığı bazı kelimeler onun pek çok şiirinde alabildiğine yakışıklı ve alımlı bir biçimde geçtiğine göre, kendine özgü bir şiir ‘sözlükçesi’ne ulaşmayı da başardı Tümbaş, öyle anlaşılıyor; bunun açık ve seçik olarak belirtilmesinde yarar var. ‘Hadi ben şiire gideyim, / şiirgillere / nigâr teyzelere gider gibi’

İşte Oğuz Tümbaş’ın –kendine özgü bir şiir sözlükçesine ulaşmasının da ötesinde- ulaştığı, ulaşabildiği yepyeni bir sahicilik ve dinginlik.

Tekraren yazıyorum: Oğuz Tümbaş’ın şiirinin kıymeti daha fazla bilinmelidir.”

Elli yıllık dostlarımdan eleştirmen Mehmet Yaşar Bilen de içtenlikli sözleriyle katılmış: “Oğuz Tümbaş, vefalı bir sevgi adamıdır. Değerbilir tavrıyla unuttuğumuz bir çok önemli konuyu, olayı veya göz ardı edilmiş bir sanat-yazın erini onun yazılarıyla anımsarız. Gazete yazarlığını dünya görüşü doğrultusunda; iyiden, güzelden ve gerçeklerden yana kullanan sevilen bir kalemdir. Bu tür yazılarını çok daha kapsamlı bir şekilde; günümüzde yayımlanan edebiyat dergilerinde de sürdürmektedir.”

Şair Mehmet Sadık Kırımlı ağabeyim “Şiir İzleği Sevgi Olan Bir Şair” diye başlık atmış yazısına: “Onun şiir izleği, sevgi yoludur! O yolun düzlüğünde yürüdüğünüz her sokakta, duraksadığınız her durakta karşınıza içi sevgi dolu bir insanın gülümseyen yüzü çıkar. Dizelerini okurken rahatlasınız…Tıpkı kendisi gibi içsel bir gülüştür o dizeler.”

Bin yıllık dost dediğim şair Selami Şimşek’in sözlerine ne demeliyim? “Ben noktanın, virgülün, nereye konulduğuna değil, gözyaşının düştüğü yere bakarım. Oğuz’un şiirlerinde bunların hepsi var, özne siz olabiliyorsunuz. ‘eski ceketlerimizde kaldı /kömür ütünün sıcaklığı' dizesi alıp götürür seni geçmiş zaman sahnesine.”

Şiir yoldaşım, sevgili dostum Atila Er “Dostluk Denilince” başlıklı yazısında: “Hem edebiyat dergilerinde yazacaksın, hem şiir yazacaksın, hem de bir gazetede düzenli olarak yazacaksın… Ohhoo, kolay şeyler değil tüm bunlar. Bilgi birikimi ister, tecrübe ister, zaman ister, beceri ister… Bütün bu üretken zamanların merkezinde olan bu çok değerli insan/dost Tümbaş, yaşamdan kopuk, içine kapanmış, evden dışarıya çıkmayan bir insan profili çizmesin kafanızda asla! Bilakis, yaşamın göbeğinde olmayı seven bir karaktere sahiptir.” diye anlatmış beni.

Bunca içten, sıcak, anlamlı sözlere ben de ancak sağ olun dostlarım diyorum.

Kasabadan Esinti Dergisi yöneticileri Cüneyt Tanyeri ve Kaan Tanyeri’nin emeklerine sağlık. Beni onurlandırdılar.

Barış Semtevi VE Özlem Kaplan kitaplığı

Karabağlar Belediyesi, 16 Mart Cumartesi günü Barış Mahallesinde yeni bir semtevi, bir de kütüphane açıyor. Eğitimci, yazar Mevlüt Kaplan'ın, genç yaşta aramızdan ayrılan kızı Özlem Kaplan adını taşıyacak kitaplık çocuklara, gençlere, semtte yaşayan her insana hizmet verecek. Kitaplığa yazarlar, şairler de imzalı kitaplarıyla katkıda bulunuyorlar.