Bir berber, bir berbere “Bre berber, gel beraber kentin en kalabalık meydanında bir berber dükkanı açalım” demiş...

Tekerleme bu ya; ister berberistan deyin, ister Taksim Meydanı, ister Konak Meydanı, ister Hergele Meydanı... Ne farkeder! Önemli olan "halkı tıraş etmek" değil mi?

Evet, az gittik, uz gittik, 1 Mart'a ulaştık. Darısı 31 Mart'a diyelim. Bizim siyaset berberlerimizle, diğer millet berberlerimiz ne yapıyor, onlara bir bakalım...

Siyaset berberi TBBM'nin tatile girmesinden istifade ederek Ankara'daki başkanlık koltuğunu ve de dükkanının "Cumhur ittifakı" levhasını, pılısını, pırtısını hızlı trene yükleyip İstanbul'a kapağı atmış. Tabiki, "Millet İttifakı" berberi de boş durur mu? O da usturasını, çanağını ve berber tabelasını kapıp İstanbul'a koşmuş. İki berber! söz verdikleri gibi Taksim Meydanı'nda gösterişli bir berber dükkanı açmışlar. Kalabalık dükkana dolmadan, iki berber birbirini traş etmiş, sonra aynaya bakıp konuşmaya başlamışlar. Siyaset berberi: "Bre berber, bak senin koltuğunda traş olan kişi uyuyor, benim koltuğuma oturanlar da kuduruyor!" demiş!

Kıssadan hisse; uyuyanlar mı, kuduranlar mı, 1 Nisan sabahında biribirleriyle "Nisan bir şakası" yapacaklar göreceğiz!

Unutmayalımki, 1 Nisan'dan önce bir de "Mart karı" var! Bakalım hangi berberlerin önüne kar yağacak, sandığa giden hangi yollar kapanacak, YSK ne yapacak? Onu da bekleyip göreceğiz.

* * *

Dün bu yazıma başlamadan önce her zamanki gibi ufuk turu atıp, Ankara'da TBMM'yi arayayım dedim. Tabi, Binali Yıldırım'ın yerine gelen yeni başkan Mustafa Şentop da tatilde. Koca binanın bomboş olduğunu düşündüm. Sadece milletvekilleri danışman odalarının telefonları çalıyordu. Takdir edersinizki, ben İzmir milletvekillerinin odalarını aramaya başladım. Allahtan karşıma Atilla Sertel'in basın danışmanı İzmirli gazeteci kardeşim Murat Koç çıktı da, Ankara'dan merhabama, “merhaba” diyen çıktı!

CHP İzmir İl Başkanlığı, milletvekillerinin saha çalışma programlarını netleştirdi. Dolasıyı ile Ankara'da "kuzuların sessizliği" ile "kurtların pususu" hüküm sürüyor!

* * *

İzmir CHP İl başkanlığı tarafından hazırlanan program kapsamında dağılım şöyle:

Buca, Menderes, Karabağlar İlçelerinden Sorumlu Milletvekili Ednan Arslan.

Torbalı, Menderes, Selçuk İlçelerinden Sorumlu Milletvekili Murat Bakan.

Bornova, Kemalpaşa, Kınık İlçelerinden Sorumlu Milletvekili Mahir Polat.

Ödemiş, Bayındır, Kemalpaşa İlçelerinden Sorumlu Milletvekili Atilla Sertel.

Karaburun, Çeşme, Seferihisar, Çeşme, Urla İlçelerinden Sorumlu Milletvekili Tacettin Bayır.

Bakırçay Bölgesi İlçelerinden sorumlu Milletvekilleri; Kamil Okyay Sındır ve Bedri Serter oldu. 

Milletvekillerinden Selin Sayek Böke’nin de ekonomi ve iş dünyası ile ilgili çalışmalarda bulunmak üzere görevlendirildi. 

Öte yandan Kani Beko, Özcan Purçu ve Mehmet Ali Çelebi ise İzmir’in tüm ilçelerinde emek dünyası, sendikalar, Roman vatandaşlar, gençler, teknoloji dünyası ve bu başlıklar altında faaliyet gösteren STK’lar ile ilgili çalışmalar yapmak üzere görevlendirillmiş bulunuyor.

İzmir Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Genel Merkez görevlendirmesiyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting programlarının organizasyonu ve koordinasyonu için görevlendirilmişti.

* * *

Ankara'dan Murat Koç' un tatildeki TBMM'den aktardığı İzmir haberleri böyle... 

Gündemizdeki Balçova CHP adayı Mehmet Ali Çalkaya son dakikada direkten döndü. Ama Bucalıların sessizliği devam ediyor. Onlar da 3 Mart'ı bekliyor. 

Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adayı Tunç Soyer ve AK Parti adayı Nihat Zeybekçi "tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna" diyerek çarşı, pazar dolaşıyorlar.

Mevcut ve tecrübeli başkan Aziz Kocaoğlu da, Tunç Soyer'in en büyük destekçisi ve yol göstereni olarak ilçe ilçe dolaşıp makamını devretmeye hazırlanıyor.