Etrafında kıyametler koparıyorlar. Bölmek, parçalamak, aralarına nifak sokmak için yapmadıklarını bırakmıyorlar.
Eğer iktidar partisi ve küçük ortağı ile yandaş-yalaka medya sürekli gündemde tutmasalar varlığından pek haberdar olamayacak halkımız Altılı Masa'nın. Altı parti lideri bugüne dek altı toplantı yaptı. 2 Ekim'de ikinci tura başlayacak. Sorun bakın sokaktaki vatandaşa Altılı Masa hakkında ne söyleyecek? Her toplantıdan sonra afaki açıklamalar;
''Söz verdik bu düzeni değiştireceğiz.''
''Türkiye'yi bu karanlık günlerden kurtaracağız.''
''Herkes için adaleti ve demokrasiyi tesis edeceğiz.''
''Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye için biraraya geldik.''
''Yarının Türkiye’sini umutla kuruyoruz.''
Bunların hepsi güzel. Tamam da halk somut vaatler bekliyor. En başta fiyatları nasıl düşüreceksiniz? Enflasyonun halkı ezmesini nasıl engelleyeceksiniz? İşçi, memur, emekli maaşlarını düzenleyip refah düzeyini artıracak mısınız? Üreticinin mazot, gübre, ilaç fiyatları ne olacak?
Eğitimi, yargıyı, emniyeti nasıl düzelteceksiniz?
Ve çok önemli; hesap soracak mısınız? Rüşvet alanlardan, verenlerden, çalanlardan, haksız atayan ve atananlardan, sınav sorularını çalanlardan, devletten torpilli ihale alıp köşeyi dönenlerden, 8-10 maaş alanlardan hesap soracak mısınız?
Bu konuda bakıyorsunuz 2 lider dışında diğerlerinden tık yok. Tamam devri sabık yaratmayın da suçluları bağımsız yargı önüne çıkartmayı hiç mi düşünmüyorsunuz?
Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Altılı Masa toplantılarını 'Altın Günü ' toplantılarına benzetiyorlar. Yalaka yazar (Dünya Güçlü lider!, Güçlü lider! diye inlerken bize ortaya çıkan Altılı Masa pozları genel eğilime bayağı bir aykırı kaçıyor) diyor. Bir başkası (Altılı Masa aday dahil somut bir öneri, yol haritası ortaya koyamadı. Sonunda da çatırdadı, patırdadı, iflas etti.) cümlelerini kuruyor.
Altı farklı siyasi görüşün ortak bir noktada buluşmalarının doğal zorlukları var. Cumhurbaşkanı adaylığı konusu elbette önemli. Tek aday kararı mı verilecek? Yoksa birden çok adayla mı seçime gidilmesi kararlaştırılacak? Bu bile henüz açıklığa kavuşmuş değil. Masanın bir seçim ittifakına dönüşüp dönüşmeyeceği de ciddi bir sorun olarak ortada duruyor. Cumhurbaşkanının yetkilerini nasıl kullanacağı, atamaların nasıl yapılacağı, Cumhurbaşkanı Yardımcılarının yetkilerinin neler olacağı, yürütme organının yapısı ve işleyişi, atama kararları da süratle belirlenerek açıklanmalı .
Altı lider 2 Ekim'de tekrar toplanıyor. Artık halk somut adımlar, somut açıklamalar bekliyor. Zira iktidar ve yandaşları boş durmuyor, her fırsatı değerlendirme yoluna gidiyor. Altılı Masa 'Sessiz Masa' niteliğinden kurtulmalı, halka heyecan verebilmeli, umutları yeniden yeşertebilmeli...