Sandık, seçimlerin olmazsa olmazı, sırdaşıdır... Bir başka yaklaşımla da, toplum vicdanın namusudur... Ve o sandık, yerel seçimler için 52 gün sonra tekrar ortaya konulacak... Siyasi partiler kolları sıvayıp adaylarını açıkladı. Yani halka "vitrinini" sundu... Kısacası seç, seç al durumu!

Halk yerelde kendisini yönetecek, insanca yaşayacak alanları, yolları açacak, çarşı- pazarı denetleyecek belediye başkanını seçecek. Üç büyük şehirde adaylar belirlendi; iktidar da, muhalefette adayını ön plana çıkarma gayretinde. En zor seçimin Ankara' da "kıran kırana" geçeceği söyleniyor. Orada AKP'nin Özhaseki'sine karşılık Mansur Yavaş iddialı görünüyor. İstanbul'da durum farklı; iktidar adeta "topunu, tüfeğini kuşanmış!" Meclis Başkanı Binali Yıldırım'la gövde gösterisi peşinde. Ama, sanki "örtülü ödenekten" çıkarılmış bir aday gibi görünen Yıldırım, nedense resmi sıfatını atıp sahaya inmiyor? İşte, Millet ittifakı burada devreye girip İmamoğlu ile halkın arasına karışıp sempati topladı.

***

Gelelim İzmir'e; AKP'nin Denizli'den kapıp geldiği Nihat Zeybekçi, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'le Ege'nin güzel kızını almak için bilek güreşine girdi! İktidar etiketli Zeybekçi'ye karşı, başta mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve tüm ilçe tarım kooperatifleri, daha birçok kuruluş Tunç Soyer'in arkasında kapı gibi durduğunu da gözlemek mümkün.

Üç büyük şehirde Millet ittifakının adaylarının ortak özelliği şu; önce çarşı-pazara dalıp halkın nabzını yokladılar ve buna karşı stratejilerini belirlediler.

Tabii bu arada Aziz Kocaoğlu faktörünü de gözardı edemeyiz. Çünkü O, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kemalpaşa'da gönül bağı kurduğu üreticilerle iıi bir diyalog kurmuş güçlü bir destek... Ha sahi, halkın mutfağına düşen yangını söndürebilmek adına hükümet sebze meyve fiyatlarındaki bu artışı aracıları suçlayarak İstanbul, Ankara gibi büyükşehirler olmak üzere, birçok yerde "Tanzim Satış Noktaları" kurulmasını masaya yatırıldığını dillendiriyor. 

Eee... Bu "Tanzim satış noktaları - mağazaları" İzmir için yeni bir model değil ki! Çok yıllar önce Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu "Tansaş" diye bir Tanzim Satış noktaları unutuluyor mu? 

Siyaset bu; "adamı vezir de, rezil de eder" sözü boşuna söylenmemiş.

Neyse, biz vatandaş olarak "Sepeti koluna, haydi pazara" deyip önce pazara dalacağız, ardından da sandığa koşup başkanlarımızı seçeceğiz.