Kız kardeşi olanlar bilir, yeri farklıdır. Canındır, kanındır. Her derdine çare olanındır. En çok kavga ettiğin ama yine kendini hep onun kollarının arasında bulduğundur. Kızarsın, küsersin ama 5 dakika sonra kahkahalarla güldüğün oluverir.

Bir de şanslıysan aynı anne babadan olmadığın kardeşler verir hayat sana. Onların yeri ise bambaşkadır. Konuşmadan anlaştığın, sesinden nasıl olduğunu anladığın, başın sıkışınca herkesten önce koşanındır. Koşulsuz yanında olanın, aranda hiçbir kan bağı olmadığı halde kopmaz zincirlerle bağlandığın can dostlarındır.

Üzgün olsan önce seninle ağlarlar ama sonra güldürmeyi de başarırlar. En heyecanlı gününde senin heyecanını yatıştırırlar ama aslında daha fazla heyecanlıdırlar. Mutluluktan havaya uçtuğun zamanlarda onlar da tüm dertlerini unuturlar. Bazen konuşmak istemezsin, anlarlar, sormazlar, sorgulamazlar sadece yanında öylece durup susarlar.

Hepsi birbirinden çok farklıdır aslında. Bir olayı çözmek için bir araya gelirsiniz. Önce dinler hepsi can kulağıyla. Grupta sinirli olan daha dinlerken başlar hayıflanmaya. Seni üzen kişiyi öldürmek istediğini gözlerinden anlarsın. Sen anlattıkça “Sana bunu nasıl yapar ya” laflarını duyarsın sürekli. Üstüne sana da söylenir sen kendine bunun yapılmasına nasıl izin verdin diye.

Grubun duygusalı çıkar sonra “Nasıl dayanabildin” der sessizce, “Ben olsam asla dayanamazdım.” Sonra grubun iyilik meleği girer devreye “Sen çok güçlüsün. Bunu da atlatırsın. Biz yanındayız” der.

Mantıklı olan sonunu bekler çünkü yine en çok o konuşacak belli. Birkaç saatlik muhakemeden sonra saflar belli olur, olay çözülür, masadan kahkahalar yükselmeye başlamıştır bile.

Her olayın sonu böyle biter. O masadan gülerek kalkarsınız. Tüm dertlerinizden arınmışsınızdır. Böyle bir terapiyi hiçbir psikolog bile yaşatamaz bilirsiniz. Çünkü onlar sizi sizden çok düşünenlerdir.

Eğer siz de kıskançlık, fesatlık, bencillik duygularının asla bulunmadığı bir dost grubuna sahipseniz.

Birbirinize delice güveniyor ve şartlar ne olursa olsun yanınızda olduklarını biliyor ve hissediyorsanız. Sizi asla kandırmayacaklarına, yalansız dolansız bir bağ kurduğunuza eminseniz.

Bir şey istediğinizde nedenini bile sormadan gerçekleştirdiklerini görüyorsanız. Paraya sıkıştığınızda ceplerindeki son parayı çıkarıp size veriyorlarsa üstüne bir de “var benim param merak etme” diyorlarsa. Ama aslında olmadığını bilecek kadar onları tanıyorsanız. Ailenizde sizin bile yetişemediğiniz durumlara onlar sizden önce koşturuyorsa. Özel bir gününüz olduğunda 3 gün öncesinden asker gibi koşturmaya hazır bekliyorlarsa. Yeni bir işe başladığınızda en iyi motivasyon kaynağınız onlarsa. İşten çıkarıldığınızda yine “Sen dinlen bir şeye ihtiyacın olursa biz hallederiz” diyerek içinizi rahatlatıyorlarsa. Her şeyde size iyi ki varsınız dedirtiyorlarsa ve sizi hiç hayal kırıklığına uğratmadılarsa.

O halde siz de bendensiniz yani seçilmiş kişilersiniz.

Bu dostlarınızın kıymetini ömrünüzün sonuna kadar biliniz.

Not: Kızlarrr, iyi ki varsınız... Bu yazının ilham kaynağısınız...