Kazalar… Ülkemizde ya da dünyamızın herhangi bir yerinde sürekli oluyorlar. Çeşit, çeşit… Lastik tekerlekli olanı var, trenli olanı var, elektriklisi var, iş yerinde olanı var! Bir sürü kaza işte… Sonrasında yaralanmalar ve ölümler! İşte bu kötü olaylardan biri geçtiğimiz günlerde Güney Amerika Kupası Final Karşılaşması için Kolombiya'ya giden Brezilya Ekibi Chapecoense takımını taşıyan uçağın düşmesi sonucu gerçekleşti. Bir ekip neredeyse tamamen yok oldu. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği de (FIFA) bu kötü hadisede hayatlarını kaybedenlerin anısına bu hafta oynanacak müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını ve tüm futbolcuların müsabakalara siyah kol bandı ile çıkmasını istedi.
Bu zor durum, aklıma benzerinin ülkemizde de yaşandığı Samsunspor kazasını hatırlattı. Samsunspor kafilesini Malatya maçına taşıyan otobüs 1989 yılının Ocak ayında kaza geçirmiş ve 5 kişi hayatlarını kaybetmişlerdi. O sezon Samsunspor müsabakalara çıkamamış ve özel statü ile ligde tutulmuştu. Kayıp sayısını azaltan mucize ise Çarşambaspor’u Diyarbakır maçına götüren aracın kazayı görmesi sonucu yaşanmıştı. Yaralıları tek tek kazalı araçtan çıkaran Çarşambalı sporcular, hastaneye kaldırılanlara kan vermişlerdi. Sonraki yıllarda alt liglerde mücadele etse de tekrardan eski havasını yakalamış ve bildiğimiz Samsunspor haline gelmişti. Dilerim bir daha böyle kötü anıları canlandıracak olaylar yaşanmaz spor dünyasında…

***

Ziraat Türkiye Kupası grup aşamaları başladı. İzmir’imizi (C) Grubu'nda Menemen Belediyespor, (F) Grubu'nda ise Göztepe temsil ediyorlar. Her iki takımımız da ilk maçlarında galip gelerek 3’er puanı hanelerine yazdırdılar. Menemen takımı grubundan çıkabilir mi bilemiyorum! Zira Fenerbahçe ve Gençlerbirliği gibi iki Süper Lig temsilcisi ile aynı grubu paylaşıyorlar… Ancak Göztepe’nin çok şanslı bir kura çektiğini belirteyim. Şöyle ki; gruplara baktığımızda iki grup haricinde diğerlerinde mutlaka iki tane Süper Lig ekibi var. Göztepe’nin grubunda sadece Başakşehir takımı Süper Lig'den… Ayrıca gruplara kalan 32 ekibin içinde sadece bir adet Bölgesel Amatör Lig takımı var, Yeni Amasyaspor… O da Göztepe’nin grubunda! Geriye kaldı Sivas! Onu da zaten 1–0 yendiler deplasmanda… Kupa gelir mi bilemiyorum ama bir üst turda Göztepe’nin olabileceğini zannediyorum.

***

Youth Leage’i yazmıştım geçenlerde… Avrupa Şampiyonlar Liginin U19 olanı… Altınordu U19 takımı Bornova Stadında 6–2 mağlup ettiği Sparta Prag takımına deplasmanda 3–2 mağlup olmasına rağmen gol averajı ile bir tur daha geçti. Kategorisinde Avrupa’nın en iyi yirmi dört takımı arasına kaldı. Aslında gençler yerel şampiyonları kategorisinde en iyi sekiz takım arasına kaldılar. 6–7 Aralık tarihlerinde oynanacak son grup müsabakaları sonrasında grup ikincileri ile son 16’ya kalma mücadelesi verecekler. Yolları açık olsun!