Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2015 yılında “Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanlığı” alanında eğitim vermeye başlayan Yoğun Bakım Kliniği ilk mezununu verdi.

Yan dal olarak Yoğun Bakım Uzmanı olmaya hak kazanan Anestezi Uzmanı Dr. Hüseyin Özkarakaş, üç yıllık asistanlık eğitiminin ardından mezun oldu. Yoğun Bakım Kliniği’nin ilk mezunu olan Özkarakaş “Üç yıllık eğitim sürecimde mesleki anlamda bana sonsuz destek vererek, asistanlık hayatıma çok şey katan tüm hocalarıma ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Yoğun Bakım Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Cenk Kıraklı “Ekip olarak, 3 yıldır bizimle birlikte olan ve bugün itibariyle Yan Dal Yoğun Bakım Uzmanı unvanını alan arkadaşımız Hüseyin Özkarakaş’ı tebrik ediyoruz. Yoğun Bakım alanında kliniğimizde şuanda 14 yan dal asistan doktorumuz eğitim görmekte. Klinik olarak, bu alana uzman kişiler kazandırmaya devam edeceğiz.”dedi.

Yoğun Bakım ünitelerinde verilen hizmetin önemine dikkat çeken hastane Başhekimi Eğt.Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız “Yoğun Bakım üniteleri, kritik hastalara sağladığı yaşamsal destek nedeniyle çok önemli, spesifik bir sağlık hizmetidir. Dolayısıyla bu alanda özel olarak uzman yetiştirilmesi, Yoğun Bakım Ünitelerinde verilen hizmetin kalitesini yükselten önemli bir faktördür. Hastanemizde 2015 yılında eğitim görmeye başlayan ve bugün itibariyle Yoğun Bakım Uzmanı olarak mezun olan meslektaşımı tebrik ediyor ve bundan sonraki meslek hayatında başarılar diliyorum.”dedi.