Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sendikanın kuruluş işlemlerinin İzmir Valiliğine verdikleri kuruluş evraklarıyla, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 364 Nolu dosya numarası vermesiyle tamamlandığını duyurdu.

Sağlık İş Kolunda yeni kurulan sendikanın, sağlık çalışanlarının ihtiyacından kaynaklandığını, pek çok sağlık çalışanının “Sağlıkta Sendika Yok” sloganıyla farklı sosyal medya guruplarında seslerini duyurmaya çalıştıklarını dile getiren Doğruyol, ekip arkadaşlarıyla birlikte, sivil toplum kuruluşu olarak görevlerinin sağlık çalışanlarının hakkını hukukunu aramak, korumak, kollamak olduğunu, aynı zamanda devletin ve milletin menfaatlerini korumanın da sendikaların görevleri olduğunu ifade etti. Doğruyol, “Maalesef ülkemizde gerçek anlamda sendikacılık yapılmamaktadır ya da yapılamamaktadır. Sendikaların hak arama kuruluşlarıdır. Ancak bazı sendikalar çalışanın hakkını aramaktan ziyade görevleri olmayan, sendikacılık dışında her türlü işle uğraşıyorlar” dedi.

Devletin birlik ve bütünlüğü içerisinde olan, tüm siyasi partilere eşit mesafede olacaklarını vurgulayan Doğruyol, “Kırmızı çizgimiz, ülkemizin birlik ve bütünlüğüdür. Hiçbir kurum, kuruluş, şahıs, birey bu devlete bu millete hainlik yapamaz” diye konuştu.

Kamuda görev yapan memurlarımız içerisinde en çok şiddet gören, en çok maddi kayba uğrayan, en çok şikayet edilen, soruşturma geçiren, amirleri tarafından mobbinge uğrayan, çalışanlar arasında en fazla adaletsizlikle karşı karşıya gelenlerin sağlık çalışanları olduğunun altını çizen Doğruyol, “Yaşanan bu olumsuzlukların da maalesef bir değil pek çok sebepleri vardır. Günümüz şartlarında çalışan arkadaşlarımızın her türlü sıkıntısını çözemeyebiliriz belki, ancak her arkadaşım bilsin ki, arkalarında sonuna kadar dimdik duracak bir sendikaları var olacak” ifadelerini kullandı.

Birlik Sağlık Sen Türkiye’de doğru sendikacılığın adresi olacağını söyleyen Doğruyol, “Siyasi partilerin kontrolünde sendikacılık olmaz. Yapamazsınız! Sırtınıza dayadığınız ya da varlık sebebiniz olan siyasi parti iktidardaysa, o sendikanın çalışanın yanında olması mümkün değildir. Sendikalar hak arama kuruluşlarıdır. Birey olarak bile olsa, oy verdiğiniz siyasi parti iktidarda da olsa, muhalefette olsa, doğrusuna doğru, yanlışına yanlış diyebilmelisiniz. Yapılan icraatlara karşı yerine göre muhalefet etmek, yerine göre yol göstermek, yerine göre de alkışlayabilmek gerekir” diye konuştu.

Pandemi döneminde bile, sağlık çalışanlarının sahipsiz kaldığını ifade eden Doğruyol, sağlık çalışanlarının çok zor bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Doğruyol, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

“Çalışan hiçbir arkadaşımızın dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi siyasi partisi bizi bağlamaz, biz tornadan çıkmadik ki, aynı şeyleri düşünelim, bakış açılarımız aynı olsun, elbette farklılıklarımız olacaktır, önemli olan hoşgörüdür, sevgidir, saygıdır, insana insan olarak değer vermek gerekir, ‘Yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü’. Birlik Sağlık Sen olarak, yol arkadaşlarımızla birlikte, hakta birlik, hukukta birlik, adalette birlik, liyakatta birlik anlayışıyla yola çıktık. İzmir’den yaktığımız bu meşalenin ışığının en kısa sürede Türkiye’nin dört bir köşesini aydınlatacağına inanıyoruz.”

BİRLİK SAĞLIK-SEN Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL; 1968 Aydın Bozdoğan Doğumlu olup, ilk ve Orta Öğrenimini Aydın ve Nazilli de Tamamlamıştır. İşletme ve Sağlıkla ilgili iki fakülte mezunu olan Doğruyol Yüksek Lisansını Beykent Üniversitesinde yapmıştır. 1994 Yılında memuriyete başlayan Doğruyol farklı memuriyet ve idari görevlerde bulunmuştur. Evli ve bir kız babasıdır.

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkan Yardımcıları (Yönetim Kurulu)

Gökhan KARDEŞ Biyolog Ege Üniversitesi Hastanesi

Seray ŞAHİN Hemşire Bornova Devlet Hastanesi

Çağdaş AKBULUT Laboratuar TeknikeriN.S.İ. Gaziemir Devlet Hastanesi

Serpil YILDIRIM Hemşire Menemen Devlet Hastanesi

Fatma AKTÜRK Hemşire Dokuzeylül Üniversitesi Hastanesi

Emrah KAYAR Röntgen TeknikeriBornova ADSM