Sağlık Emekçisi Sendikası İzmir Şubesi ve Türk Sağlık Sen üyeleri, eylemde biraraya geldi. Sağlık emekçileri, “İcap nöbetlerimiz derhal ödenmeli. Mücadelemiz sürecek” dedi

gokce-adarSağlık Emekçisi Sendikası (SES) İzmir Şubesi ve Türk Sağlık Sen üyeleri, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde icap nöbetlerinin ödenmemesi nedeniyle bir araya geldi. Sağlık emekçileri “İcap nöbetlerimiz derhal ödenmelidir. Buna izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz sürecek” dedi.

Hakkımızı istiyoruz


Hastanede nöbetçi kalan sağlık çalışanına ihtiyacı olduğu zaman yardım etmek anlamına gelen icap nöbeti, sağlık çalışanlarını mağdur etti. Ağustos ayı icap nöbetleri paralarını Ege Üniversitesi Hastanesi yönetiminden alamayan Egeli sağlık çalışanları, Başhekimlik binası önünde toplanarak, “Hakkımızı istiyoruz” sloganları attı. Sağlık çalışanları adına konuşan Ses Ege Üniversitesi Hastanesi işyeri temsilcisi Fahri Demirci, “Hep birlikle kandırıldık. Hastanemizde ve diğer sağlık kuruluşlarında sayıştay denetimleri her yıl yapılmaktadır. Şimdi soruyoruz her yıl denetimlerde ödenen icap nöbeti ücretleri neden bu yıl sayıştay denetimi gerekçe gösterilerek ödenmemiştir” şeklinde konuştu.

Düzenlemeye gidilmeli


“Krizin faturasını çıkaranlar ödesin, biz ödemek istemiyoruz” diyen Demirci, Türkiye'de ne zaman ekonomik kriz çıksa ilk önce sabit gelirli, dar gelirli işçinin ve emekçinin ücretine göz dikildiğini dile getirdi. Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin ise şöyle konuştu: “Bu uygulamanın doğru bir uygulama olmadığını, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun ek 32. Maddesi'nde uzman dışındaki diğer çalışanlarında icap ücreti alacağı ile ilgili düzenleme olduğunu ifade etmemize rağmen, bugüne kadar icap ücreti ödemesi ile ilgili bir düzenlemeye gidilmemiş, tam tersi çalışanlara icap nöbeti tutturulmaya devam edilmiş, bunun ücret ve izin karşılığı da çalışanlara verilmemiştir. Ama hiç kimsenin en ufak bir şüpesi olmasın, mücadele içinde olacağız.” Konuşmaların ardından ellerindeki siyah kartonları havaya kaldıran sağlık çalışanları, hastane yönetimini protesto etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik Önü’nde


Buradan çağrımızdır; Gelin bu yanlıştan bir an önce dönün ve çalışanlarımızın alın terinin karşılığını verin. Kanunlar bu kadar açık çalışan lehine iken, hatalı bir uygulama ile kuruma açılacak davalar ile kamu zararı oluşmasına sebep olmayın. İcap nöbet ücreti ödemesi ile ilgili sorun çözüme kavuşana kadar tüm çalışanlarımızın sendika olarak yanlarında olacağız.
Her türlü hukuksal desteği vereceğimizden de hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın, mücadelesi içinde olacağımızın bilinmesini isteriz.