İzmir İl Sağlık Müdürlüğü kendine bağlı sağlık tesislerinde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini arttıracak yeni sağlık merkezleri için açılış töreni düzenledi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi A Blok Ameliyathanesi, Göğüs Cerrahisi Poliklinikleri ve Müdahale Odası ile Yan Dallar Servisi, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Yetişkin Kemik İliği Nakil Merkezi ile Uyku Bozuklukları Merkezi ile Karabağlar 6 Nolu Günaltay Aile Sağlığı Merkezi yeni binasında hizmet vermek üzere açıldı.

Açılış törenlerine Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Kerem Ali Sürekli, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, Karabağlar İlçe Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, hayırseverler, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İzmir'de yok, yok olmalı


İzmir Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur yenilenen birimlerin ve ilk kez hizmete giren merkezlerin açılışından dolayı Sağlık Müdürü olarak gurur duyduğunu dile getirdi. “Bizler sağlık ordusu olarak hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak fiziki koşullarımızın yetersizliği veya özellikli merkezlerimizin sayıca az olması nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle İzmir'de yok, yok olmalı” şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de konuşmasında İzmir'de sağlık hizmetlerinin çok nitelikli sunulduğunu belirterek pek çok projenin pilot uygulamasının yapıldığı iddia etti. Sürekli, Bayraklı ilçesindeki şehir hastanesinin hızla yükseldiğini ve en yakın zamanda tamamlanacağını vurguladı. Evde sağlık hizmetlerinin de İl Sağlık Müdürlüğünün özel bir çalışmasıyla 7/24 kesintisiz olacağına dikkat çeken Sürekli, "Hedefimiz büyük; hasta memnuniyetimizi, sağlık yatırımlarımızı daima ileriye götüreceğiz” dedi.

AKP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar da, “Özel hastanelere gitmek bir hayalken bugün geldiğimiz nokta memnun ediyor. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını daha da geliştirdiğimiz bir dönemin hazırlıklarını yapıyoruz. Önce sağlık diyoruz. Hasta memnuniyetiyle ilgili olumlu geri dönüşler alıyoruz. Yaşanan sıkıntıları da sağlık personelleriyle birlikte göğüslemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılışı gerçekleştirilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Yetişkin Kemik İliği Nakil Merkezi ile Uyku Bozuklukları Merkezinin bölgesel anlamda büyük bir eksikliği gidereceğine dikkat çekildi. Yeni merkezler ve yenilenen birimler, kurdele kesilerek hizmete açıldı.