Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde tedavisi gören çocuklar için “Ramazan Bayramı Kutlaması” yapıldı. Kutlamayı Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) organize etti.

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Kurma ve Geliştirme Vakfının (KİTVAK) organize ettiği kutlamaya; Ege Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy, KİTVAK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldızay Ateşdağlı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şube Başkanı Tülin Eraslan, tedavi gören çocuklar ve aileleri, sağlık çalışanları, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi ve KİTVAK Yönetim Kurulu
Üyeleri katıldı. Geleneksel Ramazan Bayramı Kutlaması keyifli paylaşımlara sahne oldu. Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği bursiyerleri tedavi gören çocuklarla oyunlar oynadı, bayram pastası kesti. Etkinlik sonunda KİTVAK Yöneticileri ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şube Başkanı Tülin Eraslan ve Şube Yönetim Kurulu tarafından hasta çocuklara sürpriz bayram hediyeleri verildi. KİTVAK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldızay Ateşdağlı, “Bir taraftan onkoloji hastaları ve yakınlarının yararlanabileceği kalıcı eserleri bağışçı ve hayırseverlerimizin katkı ve destekleriyle hayata geçiriyor, diğer yandan hasta ve hasta yakınlarının moral motivasyonlarına katkıda bulunabilmek için yoğun bir biçimde çalışmaya devam ediyoruz. Bu yılı da, maddi durumu uygun olmayan daha çok hasta ve hasta yakınının konuk evlerimizden ücretsiz yararlanabilmeleri için Askıda Oda yılı ilan ettik. Ramazan ayı boyunca Askıda Oda uygulamamız için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bağışçı ve hayırseverlerimizin ilgisini bekliyoruz. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi’ne, çok değerli öğrenci kardeşlerimize, tüm hayırseverlere şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesileyle bağışçılarımız, hayırseverlerimiz ve tüm yurttaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyor, ülkemizde ve tüm dünyada barış, dostluk, sevgi ve hoşgörüye vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN VE YAKINLARININ YANINDA OLACAĞIZ"


Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şube Başkanı Tülin Eraslan da, KİTVAK çatısı altında, çocuklarla birlikte bayram kutlamasında bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, “Dernek olarak her zaman Kitvak ve tedavileri devam eden çocuklarımız ile yakınlarının yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi. Etkinlik sonunda katılım ve katkılarından dolayı Kitvak tarafından Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve bursiyerlerine “Teşekkür Belgesi” verildi.