Başlatılan aşı seferberliğine destek veren EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da 3. doz aşını yaptırdı. Aşı yaptırmak isteyenlerin yoğunluk oluşturmaması için yeni alanlar açılırken, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Zorlu bir süreçte fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımız, aşıya gösterdikleri ilgiyle toplumumuza örnek oluyor. Aşılanma oranların artmasıyla virüsün etkisini yitireceğini düşünüyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın aşılanmaya özen göstermesini öneriyoruz” dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanlığı tarafından, 50 yaş üzeri vatandaşlar ve sağlık çalışanlarının 3. Doz aşı yaptırmaları yönünde alınan kararın açıklanmasının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hazırlıklar hızla tamamlandı. Aşı yaptırmak isteyen sağlık çalışanlarının yoğunluk yaşamaması için oluşturulan yeni alanlarda aşılama faaliyetlerine başlandı. Egelilerin yoğun bir şekilde aşı yaptırdığını dile getiren EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Pandemi ve deprem sürecinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz önemli görevler üstlendi. Deneyimli hocalarımız ve sağlık çalışanlarımız yoğun bir performans gösterdi. Kaliteyi önceleyen ve zorlu bir süreçte fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımız, aşıya gösterdikleri ilgiyle toplumumuza da örnek oluyor. Aşılanma oranlarının artmasıyla virüsün etkisini yitireceğini düşünüyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın aşılanmaya özen göstermesini istiyoruz” dedi.

Pandemi devam ediyor

Koronavirüs pandemisinin halen devam ettiğine ve rehavete kapılmanın doğru olmadığına dikkat çeken EÜTF Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve EÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Karbek Akarca, aşılama çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Doç. Dr. Akarca, “Ülkemizde, ocak ve şubat aylarında 1 ve 2. dozlar şeklinde sağlık çalışanlarımız aşılandı. Hastanemizde de aşıya inanılmaz bir ilgi vardı ve yaklaşık 3 günde 6 bin çalışanımızın aşısını yaptık. Aşılama oranlarımız yüzde 90’nın üzerindeydi. Bilimsel çalışmalar aşıların 6 aylık koruyuculuğuna vurgu yapıyordu ve o dönem ülkemizde Sinovac aşısı vardı ancak artık BioNTech seçeneği de bulunuyor. Pandeminin devam etmesi ve delta, delta plus gibi varyantların ortaya çıkması nedeniyle sağlık çalışanlarımız açısından 3. doz aşı önemli bir adım. Koronavirüsle mücadele en önde yer alan sağlık çalışanlarına yönelik alınan karar nedeniyle Sağlık Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Özellikle 65 yaş üzerindekilerin yaptırdığı 2 doz aşının ardından Mart-Nisan dönemindeki dalgalanmada farkını çok ciddi bir şekilde gördük. 65 yaş üstü hasta popülasyonumuz, Kasım-Aralık dönemine göre inanılmaz oranda azaldı. Bu, şu demek; gerçekten aşı insanları koruyor. O nedenle aşılamanın önemine inanıyoruz ve herkesin aşı olmasını öneriyoruz” diye konuştu.