Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde lösemi hastalığına yakalanan baba ve kızının ilik nakli olup sağlıklarına kavuşabilmeleri için uygun donörler aranıyor.

Bozdoğan Anadolu Lisesi'nde okuyan Ebru Çelen (18), 2017 yılında rahatsızlanınca ailesi tarafından Nazilli Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından Çelen, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Hastanede kan örnekleri alınan genç kızın lösemi hastası olduğu ortaya çıktı. Bir süre sonra genç kızın babası Yılmaz Çelen'e (42) de aynı hastanede lösemi tanısı konuldu. Yılmaz Çelen, kızıyla birlikte güçlü olmaya çalıştığını, en büyük destekçisinin kızı olduğunu belirterek vatandaşlara gönüllü kök hücre bağışçısı olmaları çağrısında bulundu. Hem kızı hem de eşi lösemi ile mücadele eden Nergis Çelen de ailece büyük bir üzüntü yaşadıklarını anlattı. Kızını bu halde görmeye dayanamadığını ama her şeye rağmen güçlü olmaya çalıştığını aktaran Çelen, hem kızının ve hem de eşinin bu hastalığı tamamen yeneceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Çelen, "Eşim ve kızımın aynı hastalığa yakalandığını öğrenince çok kötü oldum. Dünyamız yıkıldı başımıza. Kızım ve eşim için uygun donörün bulunmasını istiyorum, başka da bir şey istemiyorum. Onun da herkes gibi okuluna gitmesini istiyorum. Herkes gibi arkadaşlarıyla gülüp eğleneceği yerde benim kızım hep hastane köşelerinde geçirdi." ifadelerini kullandı.


 

Kaynak: aa