Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ümit Devran, "İktidar 250 yataklı bir hastane için söz verdi ama tek çivi bile çakılmadı" dedi.

ENGİNAliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ümit Devran, ilçede hizmet alanı sınırlı tek bir devlet hastanesinin olmasının hayati bir sorun olduğunu belirterek, "75 yataklı bir hastane 100 bin nüfuslu ilçeye yetmiyor" dedi.
Sağlık sorununun derneğin yaptırdığı kamuoyu araştırmasında halkın öncelikli beklentileri arasında ilk sıralarda olduğunu belirten Devran şöyle konuştu:
"Bu konudaki çözümsüzlüğü ne siyasi uzlaşmazlıkla açıklayabilirsiniz ne zamansızlık ne de imkansızlıkla. Koca bir ilçeye sağlık ocağı ölçeğinde bir hastane ile hizmet vermeye çalışıyorsunuz. Sağlık hizmeti, bir insan hayatının en temel hizmeti. Acil çözüm üretilmeli."

HASTALAR PERİŞAN


Her seçimde olduğu gibi, 24 Haziran öncesinde de vaatlerin ve müjdelerin havada uçuştuğunu ama henüz somut bir adım atılmadığını hatırlatan ASİD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Devran şunları söyledi:
"Aliağa, sanayi üretimi, istihdam kapasitesi, iş dünyası ve tüm halkıyla ülkenin pek çok ilinden daha büyük. Üstelik; ağır sanayinin faaliyet gösterdiği ve iş kazalarının çokluğu düşünüldüğünde; donanımlı bir hastanenin olmaması trajik bir hal alıyor. Sadece 75 yatak kapasiteli bir hastaneye sahibiz. Ne Aliağalılar yeterli sağlık hizmeti alabiliyor ne de sanayinin olası iş kazalarına müdahale edebilecek bir sağlık merkezi var. Acil vakalara müdahale için ya 25 kilometre yol alacaksınız ya da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yolunu tutacaksınız. Böylesi temel bir ihtiyacın düşünülmemiş olması içler acısı. Kısa bir süre önce yaşanan işçilerin zehirlenme vakası son çarpıcı örnek. Hastalar ve yakınları perişan oldu. Mutlaka, ilçemize tam donanımlı bir hastane ve yanık merkezi yapılmak zorunda."

SÖZLER TUTULMADI


Halka hizmet veren hastanenin koşullarının da yetersiz olduğunu belirten Devran, " 2016 yılında hükümetin İzmir temsilcileri şehir mezarlığına giden yolun üzerinde 346 dekar alanda 250 yatak kapasiteli ve tam donanımlı bir hastane yapılacağını duyurmuşlardı. Bir tek çivi bile çakılmadı. Daha birkaç hafta önce iki binin üzerinde işçimiz, hastane yollarında, bahçesinde helak oldu. İlçemiz ağır sanayinin pek çok sektörünün dev yatırımlarına ev sahipliği yapıyor. Her gün pek çok kaza vakasıyla karşılaşabiliyoruz. Burada yapılacak hastanenin, tüm ünitelerinin ihtiyaca yönelik tasarlanması, tüm uzmanlıklarda hizmet vermesi, tam donanımlı acil müdahale koşullarının olması gerekiyor" dedi.

DESTEK VERİRİZ


Aliağa'da iş ve üretim dünyasının, ilçe yaşayanlarının sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten ASİD Başkanı Devran, "Her zaman söylüyorum. Bir kenti tüm unsurları ile birlikte, bütünlükle ele almak gerekiyor. Ekonomik ve sosyal gelişmeler gibi, yaşanan tüm sorunlar da bütün kesimleri etkiliyor. Profesyonel bir çözüm ortaklığında iki aşamalı ve kapsamlı bir kamuoyu araştırması yaptırıyoruz. Gelen sonuçlar da, gösteriyor ki; hastane sorunu halkımızın önceliği. Kaygıları ve beklentileri büyük. Biz de dernek olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.